ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ateşkes çağrısı yaptığı paylaşımını sildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Fidan'la görüşmesinin ardından paylaştığı ve "Türkiye'nin ateşkes çağrısını teşvik ettim" ifadelerine yer verdiği sosyal medya mesajını sildi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la yaptığı görüşmenin ardından X'ten bir mesaj paylaşmıştı.

Mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile 'Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırıları' hakkında yine bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin ateşkes çağrısını ve Hamas'ın acilen tüm rehineleri serbest bırakmasını teşvik ettim." ifadelerini kullanan Blinken, Fidan'la ikinci telefon görüşmesini gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklama da ikili, "'Hamas'ın İsrail'e terör saldırısını' görüştü. Blinken, Türkiye'nin süregelen angajmanını teşvik etti ve ABD'nin Hamas'ın saldırıları durdurması ve tüm rehineleri bırakmasına odaklandığını ifade etti." bilgisi paylaşılmıştı.

Blinken sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımını sildi, bakanlığın resmi sitesinden yaptığı açıklama ise duruyor.

Filistin'e yardımları askıya aldılar Dünya Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü! Dünya Enkaza dönen Gazze'nin havadan görüntüsü Dünya Lübnan sınırından İsrail'in içine sızdılar! Dünya