Biden'dan Türkiye, Yunanistan ve F-16 açıklaması

Ukrayna başta olmak üzere önemli açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin F-16 modernizasyonu, Türk-Yunan ilişkileri, İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Ukrayna'nın NATO'ya katılması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye, Yunanistan, F-16 modernizasyonu, İsveç ve Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği gibi önemli konulara değindi.

"UKRAYNA'DA SAVAŞ VARKEN İTTİFAK OLMAZ"

Biden, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusu hakkında "Ukrayna'yı aileye katmak için NATO üyeleri arasında şu anda, savaşın ortasında bir fikir birliği olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Ukrayna topraklarında savaş devam ederken Ukrayna'nın NATO'ya katılması durumunda İttifak'ın da savaşa girmiş olacağını belirten Biden, "Biz (NATO) Rusya ile savaşta değiliz." dedi. Biden, konuşmasında Ukrayna'nın NATO üyeliğinin değerlendirilmesi için savaşın bitmesi gerektiğini vurguladı.

İSVEÇ VE TÜRKİYE AÇIKLAMASI

İsveç'in NATO'ya üyeliğine değinen Biden, konuşmasında Türkiye'nin ve Yunanistan'ın F-16 modernizasyonu talebine de işaret ederek "Türkiye, F-16'ların modernizasyonunu istiyor. Ayrıca Yunanistan Başbakanı (Kiryakos Miçotakis) da yardım istiyor. Ben, açıkçası Türkiye ve Yunanistan'ı askeri kapasite açısından güçlendirdiğimiz ve İsveç'i NATO'ya kabul ettiğimiz bir konsorsiyum oluşturmaya çalışıyorum. Ancak bu süreç henüz bitmedi." dedi.

325 göçmen kayıp Dünya Devlet Başkanı'nın istifası açıklandı Dünya DEAŞ lideri Usame El Muhacir öldürüldü Dünya Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek, Katar Emiri ile görüştü Dünya