Sorgulanan ambulans şoföründen akılalmaz cevaplar: Dolandırıcılık cinayet rüşvet her şey var!

Yenidoğan Çetesi" soruşturmasıyla ilgili şok edici detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Çetenin önemli üyelerinden biri olan ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in, para karşılığında bebek sevki yaptığı ve çeşitli hastanelerle iş birliği içinde olduğu iddiaları gündem oldu. Özdemir’in telefon kayıtlarında, hasta başına 10 bin TL aldığı ve eşinin sigortasının yapılması için anlaşma sağladığı da iddianamede yer aldı.

Abone ol

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip haksız kazanç elde etmek için ölümlerine neden olan çeteyle ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Çetenin önemli isimlerinden biri olan ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’le ilgili şoke eden ayrıntılar da iddianamede yer aldı.

HERHANGİ BİR TİCARİ İLİŞKİSİ OLMADIĞINI BELİRTTİ

Özdemir ifadesinde, Nişantaşı Üniversitesi Paramedik bölümünden mezun olduğunu ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Bağcılar’da ambulans şoförü olarak görev yaptığını belirtti. Hastanelerin yenidoğan ünitelerinde çalışan doktorlarla olan ilişkilerini ve bağlantılarını kabul eden Özdemir, bu kişilerin kendisine yönelik bir husumet taşımadığını, herhangi bir ticari ilişki ya da para alışverişi olmadığını ifade etti.

"BU KONUDA SORUN YAŞAR MIYIZ?"

Teknik takip sırasında tespit edilen telefon görüşmeleri iddianameye dayanak oluşturdu. Özdemir’in örgüt liderlerinden İlker Gönen’le yaptığı görüşmelerde, Suriyeli bir bebeğin sevk edileceğini, idari amirin Erol isimli şahıs olduğunu yabancı uyruklu hastanın kimliklerinin 112’ye mail attırılarak sorgulanmasının gerektiği ve bu maili Erol yerine doktor Ahmet adına attırmak istediğini belirterek ”Bu konuda sorun yaşar mıyız” diye sordu.

"112'YE SENİN NUMARANI BİLDİRECEĞİM"

Gönen’in bu konuyla ilgili örgüt lideri Fırat Sarı’yı aramasını istediği belirtiliyor. Bunun üzerine ambulans şoförü Özdemir örgüt lideri Sarı’yı arayarak “Bugün normalde nöbetçi Erol’da o bizim uyuz olan uyuz olduğumuz kişi ben 112'ye senin numaranı bildireceğim doktor Dursun diye, Hospitalistden doktor Ahmet adına ben kendim görüşürüm tamam mı, 112'den ben hastaları ben doktor Ahmet olarak alırım ama ben bunu Erol’a söylemiyorum’ diyor. 07.07.2023 18:29:’da yapılan bu görüşmede Fırat Sarı da onaylıyor.

ŞAHSIN VERDİĞİ CEVAP

Gıyasettin Mert Özdemir bu soruya şu cevabı verdi: “Konuşma içeriklerini okudum. Konuşma içeriklerini tam hatırlamıyorum. Erol isimli şahıs Hospitalist hastanesinin idari amiridir. Benim Konuşma içeriklerinde bazı konuşmaları hatırlamıyorum. Benim 112'ye doktor numarası bildirmem görevlerim arasında yoktur ancak İlker Gönen, Fırat Sarı ve doktorlara yardımcı olmak anlamında 112 servisine doktor numarası verdiğim olmuştur."

"BAHSİ GEÇEN KONUŞMALARI VE ŞAHISLARI HATIRLAMIYORUM"

Özdemir, eylem 44 ile ilgili sorulan soruya şu cevabı verdi; “Duygu Hastanesi 3. basamak yenidoğan yoğun bakımı mevcuttu ve 24 saat uzman çocuk doktoru hekimi vardı. Neonotolog doktorunun olmadığından yeterli tedavi imkanının sağlanmayacağı şeklindeki değerlendirmeye kesinlikle katılmıyorum. Neonotolog sadece 112'den hasta alabilmek için geçerlidir. Üçüncü basamak hasta bakmak için uzman çocuk doktoru yeterlidir. Hastanın hayatının tehlikeye atıldığı kısmına kesinlikle katılmıyorum. Bahsi geçen konuşmaları ve şahısları tam hatırlamıyorum’

HASTA BAŞINA 10 BİN TL VE EŞİNE SİGORTA

İncelenen telefon kayıtlarında eylem 61 olarak yer alan görüşmeler bebek hastaların hastanelere para karşılığında nasıl götürüldüğünü gözler önüne serdi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer alan eylem 61’de, Bağcılar Şafak Hastanesi İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Kazan 112'de ambulans şoförü olarak kamu görevi yapan Gıyasettin Mert Özdemir’e bebek yoğun bakım hastasına ihtiyacının olduğunu, 3. basamak bebek hasta göndermesi karşılığında hasta başına Mert’e 10.000 TL para, maaş ve Gıyasettin’in eşi Melike Özdemir’in sigortasının hastane tarafından yapılacağını söylüyor.

Savcılık değerlendirmesinde, kamu görevi yürüten Gıyasettin Mert Özdemir'e maaş ve hasta başı ücret olarak tabir edilen paraların açık olarak rüşvet olduğu ve eşinin hastane çalışanı olmadığı halde sigortasının yapılmasının SGK dolandırıcılığına girdiği kaydedildi.

ANLAŞMALAR VE MAAŞ ALTINDA ALINAN PARALAR

Gıyasettin Mert Özdemir, Bağcılar Şafak Hastanesi İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Kazan’dan aldığı teklifi örgüt liderlerinden doktor İlker Gönen ile paylaştı. Özdemir, Kazan'ın önerisini olumlu bulduğunu belirterek, Fırat Sarı’nın ekibinden ayrılmayı düşündüğünü ifade etti. Artık, Sarı’nın anlaşmalı olduğu hastanelere bebek göndermeyeceğini, ancak Birinci Hastanesi ile işbirliğini sürdüreceğini çünkü buradan maaş aldığını da görüşmede dile getirdi.

Özdemir, Sarı ile ilişkilerindeki güven problemlerine de değinerek, “Bazen tamamen arkamda durduğunu hissediyorum, ama bir gün maaşımı düşürür mü diye endişeleniyorum” şeklinde konuştu.

16'lık suç makinesi yakalandı 3. Sayfa Marmaray'da intihar 3. Sayfa Öldürdükleri bebekleri satmaya çalışmışlar 3. Sayfa Yenidoğan çetesi skandalı Anadolu'ya sıçradı! 3. Sayfa