Son Dakika: Eminönü'nde denize düşen İETT otobüs şoförünün sertifikasına el konuldu

Son Dakika: Eminönü Haliç Metro İETT Durağında park halinde duran İETT otobüsü, şoförün el frenini çekmemesi üzerine denize düştü. Otobüsün boş olduğu öğrenilirken olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, denize düşen otobüsü kurtarmak için saatlerce uğraştı. İETT otobüsü öğle saatlerinde düştüğü yerden vinç yardımıyla çıkarıldı.

Abone ol

İstanbul Eminönü'de sabah saatlerinde bir İETT otobüsü denize düştü. Park halindeki otobüsün içinde kimsenin olmaması sevindirirken otobüs vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

Eminönü Haliç Metro İETT Durağında park halinde duran İETT otobüsünü bilinmeyen nedenle hareket ederek denize düştü. Otobüsün boş olduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Saat 08.09' da Emniyet haber merkezi'nden alınan bilgiye göre Fatih Eminönü Demirtaş Mahallesi Ragıp Gümüşpala Caddesi Eminönü İETT garajı içerisinde park halinde bulunan EM1 hat numaralı boş (Eminönü-Kulaksız) Özel Halk Otobüsü el freni boşalarak denize düşmüştür. İtfaiye ekipleri, sahil güvenlik ve yol bakımdan 1 adet vinç olay yerindedir. Ölü ve yaralı yoktur" denildi.

"KENDİ KENDİNE HAREKET ETTİ"

Otobüsün şoförü Ramazan Şahin "Park halinde duruyordu. Arabaya binecektim, kendi kendine hareket etti, denize gitti. Nasıl oldu bilmiyorum. Çıkınca bakacağız" dedi.

ŞOFÖRÜN TOPLU TAŞIMA SERTİFİKASINA EL KOYULDU

Olay yerine gelen İETT Genel Müdürü İrfan Demet, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 07.12'de garaja gelen şoförün otobüsü park ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Park ettiği esnada ilk tespitlerimize göre el frenini maalesef sürücümüz çekmiyor. Park ettikten 20 dakika sonra eğimin ve el freninin çekilmemiş olmasının etkisiyle araç hareket ediyor ve denize düşüyor. Aracımızda herhangi bir yolcumuz ve sürücümüz yoktu. Kazadan dolayı etkilenen herhangi bir yolcumuz ve vatandaşımız olmadı. Şu anda kurtarma çalışmalarımız, uzman ekiplerimizce titizlikle devam ediyor. Tahkikatımız devam ediyor. Özel halk otobüsü sürücümüzün toplu taşıma sertifikasına el koymuş bulunmaktayız. Tahkikat sonucuna göre tekrar değerlendirilecek. Kusurlu bulunduğu halde toplu taşıma sertifikası iptal edilecektir. "

"ARACIN BAKIMI TAMAM"

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Halk Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Naci Yağız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Büyük geçmiş olsun. Aracımız 2017 model Isuzu marka bir araç. Periyodik bakımları yılda 2 kez İETT Genel Müdürlüğü garajında, bir kez de TÜVTÜRK' te yapılıyor. Aracın bakımı ve eksikleri tamam. Araç sabah 07.12'de Eminönü'ndeki peronuna geliyor. 07.33'te de kalkış saati var.

Naci Yağız / İstanbul Halk Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı

"EL FRENİNİ ÇEKMEDİĞİ GÖZÜKÜYOR"

Bu kısa arada şoförümüz aşağıya çay almaya indiğinde, şoförümüzün imdadı çekmediğini kamera kayıtlarında henüz net olmamakla beraber gördük. El frenini çekmediği gözüküyor. Araç çıktığında daha net göreceğiz. Bundan kaynaklanan kalkışına 3-5 dakika kala, şoförümüz el kumandasıyla aracın kapını açıp içerisine binmek üzereyken, araç hareket ediyor. Diğer halk otobüsümüze vurarak, bağımsız hale gelip denize düşüyor. Şu an çıkartılıp onun içerisine İETT tarafından takılan, İBB tarafından takılan kamera sistemimiz var. Her şey orada gözükecek zaten. Denize de düşse onlar kaybolmuyor uçaktaki kara kutu gibi. Durum bu hepimize geçmiş olsun."

DALGIÇLAR UZUN SÜRE ÇALIŞTI

Özel halk otobüsünü denizden çıkarma çalışmalarına itfaiye ekipleri karadan, Sahil Güvenlik ekipleri ise denizden destek verdi.

Kız arkadaşını kabloyla boğdu 3. Sayfa Drift ve makasın cezasını ağır ödedi 3. Sayfa Arıza yapan aracını çalıştırınca yaralandı 3. Sayfa 15 katlı binadan atladı 3. Sayfa