Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler

E-ticaret sitelerine verdikleri sahte ilanlar ile içlerinde 30 kişiyi 7 milyon 369 bin 713 lira dolandıran 43 zanlı, Kocaeli merkezli 12 şehirde gerçekleştirilen aynı zamanlı operasyon ile yakalandı. Diğer taraftan mağdurlar içlerinde 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yapılan çok sayıda ihbar üzerine detaylı inceleme başlattı.

Bu kapsamda, zanlıların e- ticaret ve ilan platformlarına piyasa değerinin altına konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satılık ilanları yükledikleri tespit edildi.

Müştekiler ile açık hatlar üzerinden sürekli olarak görüşme gerçekleştiren şüphelilerin kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

30 KİŞİYE 7 MİLYONLUK VURGUN

Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu öğrenilen 30 kişinin hesaplarından toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı olduğunu belirledi.

Tespiti yapılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 43 şüpheli yakalandı.

Tramvayın kamyoneti sürüklediği anlar saniye saniye kameralarda 3. Sayfa Denizlili iş adamının cesedi Samos Adasına vurdu 3. Sayfa Bodrum uçağındaki sarhoş kadın ortalığı birbirine kattı 3. Sayfa İzmir-İstanbul Otoyolu'nda zincirleme kaza! 3. Sayfa