Osmaniye'de konutta fırsatçılık yaptığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı! 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor

Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasa üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Depremler sonrası konutta fahiş fiyat artırdıkları için gözaltına alınan 5 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

Abone ol

11 ili vuran depremlerin ardından fırsatçılar konut kiralarında artışa gitti. Ülke genelinde fahiş kira artışları devam ederken kurumlar denetimleri sıkılaştırdı. Adalet Bakanlığı; deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasa üzerinde çalıştıklarını açıklamış, bakanlığın yanı sıra savcılıklar ile Ticaret ve Maliye yetkililerinin de emlakçılarda denetime gittiğini belirtmişti.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, depremlerin ardından konut satışı ve kira bedellerinde artışlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, bazı ilan sitelerinde fahiş fiyat artışları tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu, konut satışı ve kiralamada fahiş fiyat artırdığı anlaşılan aralarında ev sahipleri ve emlakçıların da olduğu 5 şüpheli 'fiyatları etkileme' suçundan yakalandı.

Şüphelilerin, 1 milyon liraya satılan evleri 5 milyon liraya, 2 bin liralık kiraları ise 4 bin 500 liraya yükselttiği tespit edildi. Şüpheliler hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açılabilecek.

GİB PEŞLERİNE DÜŞTÜ
Gelir İdaresi Başkanlığı da deprem sonrası fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Başkan Bekir Bayrakdar, "Fiyat artıran 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit ettik. Çalışmalarımızın sonucunu değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı ile paylaşacağız" dedi. Bayrakdar, vatandaşların fahiş fiyatla ilgili her türlü şikayeti CİMER, VİMER uygulamalarıyla ve ALO 189'dan bildirebileceklerini söyledi.

Ankara'da 4 katlı bina alevlere teslim 3. Sayfa FETÖ üyesi 13 sanık yeniden yargılanıyor 3. Sayfa Müteahhitin yakalanmasıyla serbest bırakılması bir oldu! 3. Sayfa Barışmak istemeyen eski sevgilisinin üzerine kezzap attı 3. Sayfa