Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem Suriye'de de hissedildi!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremde Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, Bakanlığın açıklamasına göre ölü sayısı bin 250'ye, yaralı sayısı ise 2 bin 54'e ulaştı.

Abone ol

Deprem Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, büyük yıkımlar meydana geldi.

Suriye Sağlık Bakanlığı dün akşam yaptığı açıklamada depremden etkilenen ve hükümetin kontrol ettiği bölgelerde ölü sayısının 1.250’ye, yaralı sayısının ise 2.054’e yükseldiğini açıkladı. Suriye Sağlık Bakanı Dr. Hassan Muhammad Al-Ghobash depremden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de onlarca bina yıkıldı veya hasar gördü.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyinde farklı yerleşim yerlerinde en az 769 sivil hayatını kaybetti, 1448 sivil yaralandı.

Bakanlık, verilerin Halep, Lazkiye, Hama, İdlib kırsalı ve Tartus illerinden elde edildiğini vurguladı.

Suriye Sağlık Bakanlığı, tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında acil durum seviyesinin devam ettiğini ve tüm sağlık personelinin maksimum kapasite ile çalıştığını ifade etti.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi'nden görüntüler 3. Sayfa Selfie çekmek isteyen genç denize düştü |VİDEO Yaşam 6 kişi öldü, 36 kişi yaralı 3. Sayfa Elinde listeyle Beyoğlu'nda 8 arkadaşını vurdu 3. Sayfa