İzmir'de hastane sahibi ile doktorların 147 milyonluk dolandırıcılık! Evrakta sahtecilik, örgüt kurmak...

İzmir merkezli dört şehirde, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Nitelikli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan kamuyu 147 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürülen 14 şahıs emniyet güçlerince gözaltına alındı. İçlerinde hastane sahibi ve 9 doktorun da bulunduğu dolandırıcılık hadisesi, kamu zararı çerçevesinde en büyük dosya olduğu ifade ediliyor.

Abone ol

İzmir'de kamuyu 147 milyon TL dolandırdığı iddia edilen doktorlar ve hastane sahibi yakalandı.

İzmir il Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesi altındaki Aliağa Mali Büro Amirliği ekipleri, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Nitelikli dolandırıcılık", "213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "Resmi belgede sahtecilik" ve "3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na muhalefet" suçlarını işledikleri tespit edilen şahıslarla ilgili çalışmalar başladı.

Bugün, İzmir merkezli İstanbul, Manisa ve Şırnak'ta, haklarında gözaltı kararı alınan zanlılara ilişkin, aynı zamanlı operasyon yapıldı.

14 ZANLI YAKALANDI
Menemen ilçesindeki özel hastanede görev yapan veya ayrılıp başka kuruma geçen 9 doktor, 1 hastane sahibi ve 4 idari işler çalışanı olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalandı.

KAMU ZARARINDA TESPİT EDİLEN EN BÜYÜK DOSYA
Şüphelilerin kamuyu yaklaşık 147 milyon TL zarara uğratıp haksız kazanç elde ettiklerinin tespit edildiği belirtildi. Ayrıca kamu zararı kapsamında, bu zamana kadar tespiti yapılan en büyük dosya olduğu da ifade edildi. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Eski eşi için 180 bin TL'ye delil topladı! "Oğlumu pavyona götürmüşler" 3. Sayfa 4 yaşındaki çocuk su birikintisine düşüp boğuldu 3. Sayfa 5 akrabasını bıçakla yaraladı! Sözleri olay oldu 3. Sayfa Anne katilinden ürperten açıklama 3. Sayfa