İzmir'de etkili olan yüksek sıcaklık PTT çalışanı bir kadının canını aldı! 'Hesabını kim verecek?'

Ülke genelinde etkili olan yüksek sıcaklıklar nedeniyle uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken, İzmir'deki yüksek sıcaklık nedeniyle bir PTT kargo çalışanı hayatını kaybetti. 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül'ün hayatını kaybetmesinin ardından PTT Genel Müdürü ve İzmir Başmüdürü istifaya davet edildi. İşte detaylar...

Abone ol

Ülke genelinde etkili olan sıcak havalar çalışma yaşamını olumsuz etkiliyor. Özellikle güneşin altında çalışmak zorunda kalan emekçiler için yeteri kadar önlem alınmaması ise iş cinayetlerini açığa çıkarıyor.

Dün İzmir’de meydana gelen acı olayda, PTT kargo dağıtımında çalışan 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül pazartesi günü güneş çarpması nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede beyin kanaması geçirdiği fark edilen bir çocuk annesi Kırmızıgül, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İzmir'de meydana gelen iş cinayetine tepki gösteren Haber-Sen Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Başkanı “Berran; sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi? Daha ne yaşayacağız ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını? PTT para kazansın, kar etsin diye. Bu kadar liyakatsizliğin, hukuksuzluğun ve düzen bilmezliğin yaşandığı başka bir işyeri başka bir devlet kurumu var mı?” diyerek tepki gösterdi. Başkan, PTT genel müdürü ve İzmir başmüdürünü istifaya davet etti.

"BÖYLE İNSANLAR YÖNETİCİLİK YAPAMAZ"

İstifa çağrısı yapılan açıklamada, “Kendi personelinin yaşam hakkını bile koruyamayan insanlar yöneticilik yapamaz. Onun için PTT Genel Müdürünü ve silsile ile İzmir Başmüdürünü yaşanması kuvvetli muhtemel olaylarda dahi öngörülü davranamadığı için istifaya davet ediyoruz. 6331 sayılı İş Güvenliği Kanununa muhalefetten haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.

"HER TÜRLÜ TEHDİT VE YAPTIRIMA MARUZ KALINIYOR"

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan PTT Kargo-Sen Genel Başkanı Süleyman Topkapı ise şu ifadeleri kullandı:

“PTT AŞ’de taşeron sistem devam ediyor. Taşeron düzenin getirdiği eksiler çalışma düzenini de olumsuz bir şekilde etkiliyor. Sosyal haklardan mahrum çok daha güvencesiz bir çalışma düzeni. Bu güvencesiz ortamda her an işten atılma korkusu ile her türlü tehdite ve yaptırıma maruz kalınıyor”
Hayatını kaybeden PTT çalışanı Berran Kırmızıgül

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Uzmanların günlerdir peş peşe yaptığı sıcaklık uyarılarına rağmen ağır çalışma koşullarının devam ettiğine dikkat çeken PTT Kargo-Sen Genel Başkanı Süleyman Topkapı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Uzmanların uyarılarına karşı bir çalışma yapılmadı. O zaman buna da kaza demek, iş kazası demek mümkün olmuyor. İş cinayeti. Bu durumu kışın da motokuryerlerde görüyoruz. Çalışma hayatında hiçbir önlem almayanlar bu yaşananları kaza diyerek göz ardı ederek geçiştirmek istiyor. Bu durum kabul edilemez. Bizim, sendikaların, derneklerin işçileri bilgilendirmek konusunda ve çalışma hayatında iş güvenliği kurallarının daha etkin kullanılması konusunda daha aktif etkin güçlü rol oynaması gerekiyor. Çözüm bizden geçiyor. Bunu hiçbir şey yapmadan siyasetten beklemek yanlış bir bekleyiş olacaktır”
13 yaşındaki çocuk tabancayla vuruldu 3. Sayfa 18 ton çöp toplandı 3. Sayfa Bayıltan dayak cezasız kaldı! Genç kadın şikayetçi olmadı 3. Sayfa Kocasının gittiği masaj salonunu bastı 3. Sayfa