İzmir'de yangın: Söndürme çalışmaları devam ederken müdahale için helikopterler havalandı

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede İbrahim Tatlıses'in oturduğu sitede bulunan dairede saat 22.00'da yangında alevlere teslim olurken, Tatlıses'in yangın esnasında evde olmadığı öğrenildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken yangından kurtulmak isteyen bazı vatandaşların balkonlardan atlaması sonucu bir kişinin ayağının burkulduğu, can kaybının olmadığı öğrenildi. İzmir Valisi Köşger, havadan müdahale yapmak üzere helikopterlerin havalandırıldığını açıkladı.

Abone ol

İzmir’in Narlıdere ilçesi Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu, 8 katlı bir sitede saat 22.00'da yangın çıktı.

Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DUMANLAR ŞEHRİN BİRÇOK YERİNDEN GÖRÜLÜYOR
Sitenin neredeyse tamamının yandığı büyük yangında kentteki bütün birimlerden ekipler seferber olurken, yangında çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görüldü.



TATLISES: GELEN MALA GELSİN

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in oturduğu sitede bulunan dairede yangında alevlere teslim olurken, Tatlıses'in yangın esnasında evde olmadığı öğrenildi.

Yangında evde olmadığını sosyal medya adresinden açıklayan İbrahim Tatlıses, "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum izmire uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşaallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin" sözlerine yer verdi

Alevler kısa sürede tüm binayı sararken olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi,

Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. 

MAHSUR KALANLAR MERDİVENLE KURTARILIYOR
Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Mahsur kalanlar itfaiye merdiveni ile kurtarılıyor

OLAY YERİNE GELEN İSİMLER
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Ceyda Bölünmez Çankırı olay yerinde incelemelerde bulunmuştu.

HELİKOPTERLER HAVALANDI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, telefon bağlantısıyla katıldığı TGRT Haber canlı yayınında, Ankara ve Aydın'dan helikopterlerin havalandığını, gerek görüldüğü takdirde yangına havadan müdahale edileceğini bildirdi. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Vali Köşger yangın hakkında yaptığı açıklamada “Diğer bloklara sirayet etmeden ekipler yangını söndürmeye çalışıyor. Sert rüzgar nedeniyle söndürmekte zorluk yaşanıyor. Can kaybı ve yaralımız yok.” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangın hakkında sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması. Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

BAKAN KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMASI
İzmir'de Folkart Sitesi'ndeki yangınla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Çok geçmiş olsun, bildiğiniz gibi 40 dairelik bloğun 2.katında başlayan yangın tüm bloğu etkisi altına aldı. Yaklaşık 3 saatlik bir zaman diliminden bahsediyoruz. Yangının çıkışında bu yana an itibariye çok ciddi bir şekilde söndürülme çalışmaları tam anlamıyla olmasa da netice verdi. Özellikle ahşap kaplamalar söndürme faaliyetlerini etkiliyor. Can kaybının olmaması ve ikinci, üçüncü bloklara yangının sıçramaması bizim için bir teselli oldu. İlk andan beri dairelerin tahliye edilmesi çok önemliydi. Geçmiş olsun diyorum, inşallah en kısa sürede söndürme çalışmaları tamamlanır ve herkes rahat bir nefes alır.

 

7 KİŞİ ETKİLENDİ, BİR KİŞİNİN AYAĞI BURKULDU
Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yangına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun.

 

"YEMEK PİŞİRSEK ALARM ÖTERDİ, YANGINDA ÖTMEDİ"
Site sakini Gürkan Demiral, gazetecilere yaşadıklarını anlatırken “Yanan dairelerinden birinde oturuyorum. Yangın başladığında evin içindeydim. Bizim sitede alarm öter bir şey olduğunda ama bu sefer ötmedi. Sadece bir düdük çalıyordu. Biz de ne olduğunu anlamadık. ‘Ne oluyor’ dedik kendimizce, Normalde mutfakta yemek pişirdiğimizde bile yangın alarmı çalıyordu. Bu sefer hiçbir alarm ötmedi vermedi. Yangını da abim aradı karşı sitede oturan Gürkan hemen çıkın yangın var sizin sitede diye. Bunun üzerine biz de apar topar dışarı çıktık. İlk başta ufak bir yangın vardı uç kısımda onu gördük. Site ahşaptan yapıldığı için çatır çatır yandı. İtfaiye ekipleri çok geç kaldı” ifadelerini kullandı.

Ölüm kavşağında 10 yılda 50 kişi hayatını kaybetti 3. Sayfa İstanbul'da yangın paniği! Ekipler müdahale ediyor 3. Sayfa Zift tankı patladı! Ardahan'da dehşet veren olay 3. Sayfa Deniz'de çıkan hortum kameralara yansıdı 3. Sayfa