İzmir'de jandarma ekipleri pis teknelerde bozuk ürünlerle salça üreten merkezi mühürledi

İzmir'deki büyükbaş hayvan besi çiftliğinde sağlıksız şartlarda üretilen salçaları vatandaşlara hazırlayan üreticiler jandarma tarafından yakalandı. Yapılan operasyon ile salça yapımında bozuk ürünlerin kullanıldığı ve salçaların pis teknelerde bekletildiği ortaya çıkınca işletme kapatıldı. Jandarma ekipleri gördüklerine inanamadı. Üstelik merkez sadece hijyenden değil ruhsattan da yoksundu.

Abone ol

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmalar düzenledikleri operasyon ile büyükbaş hayvan besi çiftliğinin sağlıksız koşullarda salça ürettiğini ortaya çıkardı. Yapılan bu operasyon ile birlikte salçaların pis teknelerde bekletildiğini ve salça yapımında bozuk ürünlerin kullanıldığı öğrenildi.

SADECE HİJYEN DEĞİL RUHSAT DA YOKTU
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Sarılar Mahallesi'nde alınan ihbar ile operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonla birlikte söz konusu merkezin sahibi M.M.B. adlı şahsın iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı da ortaya çıktı.

JANDARMA MÜHÜRLEDİ
Operasyonda 4 üretim havuzu, 4 üretim makinesi, plastik bidonlar ve havuzlar içerisinde güncel piyasa değeri 1 milyon 600 bin lira olan toplam 25 bin kilo işlenmiş salça ele geçirildi.

Şüpheli M.M.B. hakkında TCK 186. madde uyarınca "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atma" suçundan adli işlem başlatıldı ve işletme merkezi mühürlendi.

TURAN patrona VURAN 17 yıl aldı! 3. Sayfa Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı Gündem Ege Denizi'nde deprem! 3. Sayfa Müşteriye nasıl iltifat edersin cinayeti! 3. Sayfa