İstanbul'u kana bulayacaklardı! AVM'deki bombalı saldırı girişimi kamerada

İstanbul Bayrampaşa'daki bir AVM'de kolundaki çantası aniden alev alan Doğukan B. ile yanında bulunan Sinan A. gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Şans eseri herhangi bir can kaybına yol açmayan patlama anı görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, patlayıcı düzenek bulunan çantayı AVM'de bulunan ünlü bir giyim markasının mağazasına bırakacakları saptandı.

Abone ol

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da kritik bir operasyona imza attı.

Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinde dolaşan Doğukan B.'nin kolunda taşıdığı çanta bir anda alev almaya başladı. Çantanın durması sırasında şüpheli ihbar üzerine yanındaki Sinan A. ile gözaltına alındı. O anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

PANİK YAŞATTILAR

Görüntülerde iki şüpheli bir anda patlama yaşanıyor. Bu sırada şüphelilerin yanından geçenler de büyük panik yaşıyor.

ÖRGÜT VİDEOLARI İZLETİLDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan şüpheliler, ifadelerinde PKK terör örgütünün mensuplarından RODEM kodlu SD'nin kendilerinin yüzü maskeli örgüt üyelerinin videolarını izlettiğini, SD'nin yurt dışından gönderilen paralarla patlayıcılarla kullanılarak patlama yaptığını itiraf etti.

ÇANTA YANMAYA BAŞLADI, HAİN EMELLERİ SUYA DÜŞTÜ

SD'nin yine örgüt mensubu YE ile patlayıcı düzeneği hazırlayıp kendilerini çözümler, daha sonra bu düzeneğin olduğu çantayı söz konusu alışveriş merkezindeki mağazalardan birine ayrılmak için AVM'ye geldiklerini ancak çantanın henüz bilmedikleri bir nedenle yanmadığını anlattı.

SULTANGAZİ'DEKİ KENT ORMANI'NI YAKMAK İSTEDİLER

Şüphelilerin aynı zamanda polis Sultangazi'deki Kent Ormanı'na da yangın çıkarmak üzere düzenli olarak yerleştirdiklerini itiraf etmesi üzerine ormanda arama yapıldı. Yapılan aramalarda 3 adet düzenli bulunarak imha edildi. Düzeneklerin ısıya duyarlı olduğu ve güneşle birlikte belli bir sıcaklığa ulaşacak şekilde ufak bir patlamaya neden olarak çıktığı tespit edildi.

Çiftlik Bank davasında bilirkişi raporu: Zarar ne kadar? 3. Sayfa Şoför tırda uyuyakaldı: Faciadan kıl payı dönüldü 3. Sayfa Ünye'de sahte hemşire alarmı 3. Sayfa Terör örgütü mensubu 23 kişi kaçarken yakalandı 3. Sayfa