Hakkında kırmızı bültenle arama emri bulunan uyuşturucu çetesi lideri Sarıyer'de yakalandı

Günümüzün aşılamayan sorunlarından olan uyuşturucu sorunuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Avusturalya'nın önde gelen uyuşturucu çetesi olan Comanchero'nun lideri olduğu ve hakkında kırmızı bültenle yakalama emri bulunan şahıs, İstanbul'da yakalandı.

Abone ol

Avusturalya'nın önde gelen uyuşturucu çetelerinden Comanchero'nun lideri Duax Ngakuru'nun hakkında uluslararası düzeyde kırmızı bültenle arama kararı bulunuyordu. İstanbul'da yakalanan ve küresel bir uyuşturucu imparatorluğunun beyni olduğu iddia edilen Ngakuru, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.


KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU
Avusturalya'nın önde gelen uyuşturucu çetelerinden Comanchero'nun lideri Duax Ngakuru, İstanbul'da yakalandı. Yakalanmasının ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan geniş çaplı çalışmada, hakkında "Kırmızı Bülten" bulunan Ngakuru'nun İstanbul'da kaldığı adres ve konumu belirlendi.

ZEKERİYAKÖY'DE YAKALANDI
uslararası düzeyde aranan Duax Ngakuru'nun Sarıyer'e bağlı Zekeriyaköy'de kaldığı saptandı. Belirlenen adrese polis ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. Ngakuru'nun, uyuşturucu trafiğini ve yaklaşık 100 milyon dolarlık bir para akışını yönettiği öne sürüldü. Zanlı, yapılan baskında yakalanarak gözaltına alındı.

SINIR DIŞI EDİLMEK İÇİN İL GÖÇ İDARESİNE TESLİM EDİLDİ
Ülkesinde uyuşturucu ticareti suçlaması ile aranan Ngakuru'nun polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildiği öğrenildi. Küresel ölçekte büyük uyuşturucu anlaşmalarından bazılarının arkasında olmakla suçlanan uyuşturucu ağını lideri, Avustralyalı yetkililerle yapılacak görüşmelerin ardından ülkesine iade edileceği bilgisine ulaşıldı.

ABD'de korkunç cinayet Dünya Adana'da DEAŞ'lı teröristlere operasyon 3. Sayfa Mersin'de otobüs tıra arkadan çarptı 3. Sayfa Eskişehir'de bir evden 40 ton çöp çıkarıldı 3. Sayfa