Haberet Youtube'da Dilan Polat'ın arkadaşından çok konuşulacak itiraflar: 'Annem intihar edecekken Dilan'ı apartmanın tepesinden aldı'

Hasan Basri Akdemir'in Haberet Youtube'da yayınlanan programına Dilan Polat'ın çocukluk arkadaşı Avukat Özgecan Sırma konuk oldu. Sırma, Dilan Polat ile çocukluk anılarını anlatırken dikkat çeken itiraflarda da bulundu. "Benim annem, Dilan'ı intihar edecekken apartmanın tepesinden aldı eve getirdi." diyen Sırma, sözlerinin devamında Dilan Polat'ın kendisine haber gönderip çocuklarını bakmasını istediğini söylerse çocuklarla ilgileneceğini de belirtti.

Abone ol

Haberet Youtube'da Hasan Basri Akdemir, her gün saat 16.00'da konuklarıyla birlikte gündemi değerlendiriyor.

Bugünün konuklarından biri ise son zamanlarda gündemden düşmeyen Dilan Polat'ın çocukluk arkadaşı Özgecan Sırma...

Hasan Basri Akdemir - Özgecan Sırma

Sırma, çocukluk arkadaşı ile ilgili eleştirel bir pozisyonda olduğunu belirtirken bir yandan da çocukları ile ilgili bir durum olursa yanında olacağını da belirtti.

İşte Dilan Polat'ın çocukluk arkadaşından Haberet'e özel değerlendirmeler...

"BABASI, ANNESİNİ ÖLDÜRÜYOR VE ÇOK BÜYÜK TRAVMALARI VARDI"

Dilan Polat olayına herkes bir yerden girdi. Benim vesilem: Dilan Polat'ın benim çocukluk arkadaşım olması. Dilan, benim çocukluk arkadaşım. O, liseyi bıraktığı zaman Antalya'ya gelmişlerdi. 1,5-2 sene kadar bir süreçti. Biz çok yakın arkadaştık. Birbirimizin evinden çıkmazdık. Ben, babasıyla da tanıştım. Sıla, çok yakındı. Can, elimizde büyüdü denilebilir. Dolayısıyla aileyi yakından tanıyan ve travmalarına da şahitlik etmiş bir insan olduğum için Müge ile Gülşen'in programına çıkıp altınlı kahveli paylaşımlarıyla gündem olmasından sonra; babasının annesini vurmasını konu eden küçük yaşta çocuğun hareketlerinden dolayı kendisine saldıran güruha karşı bir açıklama yaptım. 'Dilan, ola ki bunu okuyorsan arkadaşım, bunlar doğru değil (babasının annesini vurma hikayesi). Dolayısıyla kalbinden öperim' dedim. Eski bir arkadaşı olarak. Babası, annesini öldürüyor ve çok büyük travmaları vardı.

"ANNEM DİLAN'I İNTİHARDAN KURTARDI"

Şöyle düşün: benim annem, Dilan'ı intihar edecekken apartmanın tepesinden aldı eve getirdi. Çok büyük travmaları var bu kızların. Bir gün uyanıyorlar, annelerinin üzerine bir şarjör boşaltılmış, kardeşleri kundakta ağlıyor. Çok zor günlerden geldiler. Çok büyük suçlar, hataları olabilir. Benim, o anda MASAK soruşturması yokken soruşturma dosyası yokken ben yıllardır görüşmezken ve bunu görünce böyle bir mesaj yayınladım. Dilan, bu mesajı retweet edince 1 milyon görüntülenmeye ulaştı. Bana yöneltilen 'onları koruyor musun' söylemler oldu. Bir süre izledim. Bu süreç MASAK raporuna ve tutuklamalara gitti.

"KAÇIRILAN PARALAR ÜLKEMİN PARALARI"

Ben de üzülerek takip ediyorum. Çünkü kaçırılan paralar ülkemin paraları. Nasıl onun çocuğunun hakkı gözetilecekse benim doğmamış çocuğumun hakkının da gözetilmesi gerekiyor. Ben bir vatandaş hatta bir avukat olarak kamusal sorumluluğumdan dolayı daha eleştirel bir pozisyondayım. Değil arkadaşım babamın oğlu olsun süreç yine aynı şekilde işlerdi.

"ÇOCUKLARIMA BAK DESE YİNE İLGİLENİRİM"

Ben Dilan'ı severdim. Bana bugün haber gönderse çocuklarıma bak dese yine ilgilenirim. Ben çok yakın olarak bütün travmalarına şahitlik ettim. Babası annesini öldürdüğü için babasının çok ciddi bir tümor rahatsızlığı vardı.

"BİZE DE İLK BAŞTA TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Bize de ilk başta trafik kazasında kaybettiklerini söylediler. Biz Antalya'da sitede oturan 17-18 yaşında gençlerdik. Biz samimi oldukça bu durumu öğrendik. Babasıyla da çok sohbetim olmuştur. Eşini çok sevdiğini hastalık nedeniyle gerçekleştirdiğini anlatmıştır. Doğrudur yanlıştır günahı boynuna. Dilan Antalya'da balkona kendisini kilitlerdi babasıyla görüşmemek için. Biz hastaneye kaldırırdık panik atakmış bilmezdik. Normal 18 yaş arkadaşlığından bahsetmiyorum.

"SUÇ VARSA YARGI SONUNA KADAR PEŞİNDE OLACAKTIR"

O yaştakiler için çok büyük olaylar. Annesini kaybettiğinde 13 yaşındaymış. Daha memesi yok. Can ağladığında sussun diye memesini verirmiş. Suç varsa yargı sonuna kadar peşinde olacaktır. Tüm aile içerideler. Dışarda bir babaanne ve hala var. Allah'tan onlar adına şirket açılmamış. Tutukluluk bir cezalandırma değil tedbir. Günün sonunda göreceğiz ne kadar ceza alacaklarını. Evet vergisel olarak bir yanlışları olabilir.

Vergi kaçırdığınız para ne parası? Soruşturma buraya varmalı. Dubai'deki kesişim noktası nedir? Umre nedir? Allah kitap inancı güçlü olan biri olursun ibadetini yaparsın. Dönüp başka işler yapıyorsun. Bu şüphe doğuruyor. Orada şüphe varsa sistem çarkları işlemeye başlıyor. Hakimler kararları Türk milleti adına verir. Bu ne demek? Bir hakim Türk milleti adına karar veriyorsa Türk milletinin de o konuda iki kelam etme hakkı vardır. Bu davalarla ilgili konuşmaya çekinen bir kesim var. Hakaret etmediğiniz sürece konuşmanız konusunda hiçbir sorun yok.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında biri daha tutuklandı 3. Sayfa Baykar'da suçüstü yakalanan casus sorguda her şeyi anlattı Teknoloji Ankara'da kan donduran vahşet! Gözü dönen kaynanasının boğazını keserek öldürdü 3. Sayfa Denizli'de turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı! Çok sayıda yaralı var 3. Sayfa