Gecenin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir...

Adını hafızalarımıza kazıyan Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi Türk Milleti'ne karşı başlatılan darbe girişiminin kahramanı oldu. Aldığı son emir "Onu, karargaha girmeden öldür!" olan Demir, 15 Temmuz gecesi şehit düştü. İşte yaşananlar...

Abone ol

Türk Milleti'ne karşı başlatılan hain darbe girişiminde bir kilit isim bulunuyordu ki yıllardır adı hafızalarda...

Birden bire gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısının ardından meydana dökülen vatandaşlarla saatler içerisinde bastırılan darbe girişimi gecesi, Astsubay Ömer Halisdemir şehit edildi. 

Gecenin kahramanı olarak dilden dile dolaşan Ömer Halisdemir ve o gece yaşadıkları...

15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir

EKİBİ İKİYE AYIRDILAR

Gecenin en önemli anlarından biri, darbe girişiminin başındakilerden, Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’nin Silopi’den yanında 100 kişilik bir ekiple Ankara’ya gelmesiydi.

Ekibini ikiye ayırdı. 40 kişiyle gece 02.00 sıralarında işgal amacıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı bastı.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir o gece komutanlıkta nöbetçiydi.

Dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı telefonda Semih Terzi’nin darbeci olduğunu söyleyerek Halisdemir’e direnme emri vermişti.

Astsubay Ömer Halisdemir, helikopterden inip Karargâh binasına yaklaşan Semih Terzi’ye 3 el ateş etti. Terzi yere yığılırken, yanındaki FETÖ’cü darbeciler Halisdemir’i arkasından ateş açarak şehit etti.

"ÖRTÜYÜ KALDIRDIM ALNINDAN ÖPTÜM"

Aksakallı, daha sonra 15 Temmuz gecesini anlatırken “Ömer Halisdemir’le 8 kez görüştüm, Terzi’yi öldürmesini istedim. Sabah komutanlığa gittiğimde şehit Ömer Halisdemir yerde yatıyordu üzerinde bir örtü vardı. Örtüyü kaldırıp alnından öptüm” demişti.

Şehit astsubay Ömer Halisdemir demokrasi direnişinin önemli kahramanlarından biri olarak Türkiye’nin kalbine gömüldü.

Ömer Halisdemir

SON EMRİNİ ALDI

15 Temmuz darbe girişimi gecesi makam aracı Külliye'ye giden yol üzerinde 3 araç tarafından sıkıştırılan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, bu pusudan kurtulmayı başardı.

Bir kalkışma olduğunu anlayan ve Özel Kuvvetler Karargâhı’nın da ele geçirilmek istendiğini öğrenen Aksakallı, en güvendiği adamını aradı ve karargâhtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı.

Güvendiği askerlerine silahlarını alarak komutanlığın önüne gelmeleri emrini verdi.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı

Zekai Paşa, karargâhı aradığında, darbeci Terzi’nin "Ben oraya geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse ateş edin" emrini verdiğini öğrendi.

Tuğgeneral Semih Terzi

Sonrasında Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir’i arayan Zekai Paşa o anları şöyle anlattı: “Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et.”

Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan bu emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.

15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir

ARKADAN VURDULAR

Silopi'de görevli FETÖ'cü Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle silahını eline alan Astsubay Ömer Halisdemir, karargâh binası girişindeki ağaçlık alana saklandı.

Helikopterden inip karargâh binasına doğru yürüyen darbeci askerlerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, Halisdemir karargâh binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu.

Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan cuntacılar Halisdemir'in arkasından ateş açtı. Halisdemir'e 15 el ateş edildi. Halisdemir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin'in 12 el ateş ettiği belirlendi.

Ömer Halisdemir'i vuran ilk kurşunu sıkan Binbaşı Fatih Şahin

ORADA ÖYLECE BIRAKTILAR

Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan Halisdemir, ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi'nin timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Şehit Ömer Halisdemir

VÜCUDUNDAN 30 KURŞUN ÇIKTI

Ancak Halisdemir'in ilk anda şehit olmadığı, hainlerin ağır yaralı astsubayı kolundan karargâh binasının önüne kadar çekip üzerine şarjörü boşalttığı saptandı. Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı.

Öte yandan darbeci askerlerin cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi hemen helikopterle GATA'ya götürdüğü ancak şehit Halisdemir'in naaşını öylece karargahın önünde bıraktığı belirlendi.

Darbeci general ise GATA'ya gidemeden helikopterde öldü.

ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrine ziyaretler sürüyor.

Şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'de bulunan kabri

Şehit Ömer Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrinde dün başlayan ziyaretçi yoğunluğu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde de devam ediyor. Kahraman askerin kabrini ziyarete gelenler, Kur'an-ı Kerim ve dua okuyor.

Çankırı Terörle Mücadele Kahramanları Derneği Başkan Yardımcısı Okan Sütçüoğlu da şehidin kabrine dördüncü defa geldiklerini ve ziyaretleri sürekli hale getirmek istediklerini söyledi.

Sütçüoğlu, amaçlarının bu duygu ve hisleri diri tutmak olduğunu dile getirerek, "Vatanı, milleti ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan canını veren yiğitlerimizden birisi Ömer Halisdemir. Birçok şehidimiz var; Eren Bülbül, Fethi Sekin gibi. Allah onlardan razı olsun. Biz de onların sayesinde bu güzel topraklarda yaşayabiliyoruz. Aynı ülküler hedefinde bu duyguları diri tutarak gelecek neslimize aktarmak istiyoruz." diye konuştu.

Oğlunun yardımına gitti, bıçaklandı 3. Sayfa Gözleri önünde annesi öldürülen kadın konuştu 3. Sayfa Taksi ile kamyon birbirine girdi! Ölü ve yaralılar var 3. Sayfa 1 saat içinde 110 milyon TL kül oldu! 3. Sayfa