Ev hayvanınızı PETVET'e kayıt ettirmek için son 2 gün

Tarım ve Orman Bakanlığının, "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında başlattığı uygulama ile ev hayvanlarına çip taktırarak "Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET)"e kayıt ettirilmesini zorunlu kılmıştı. Son günü 31 Aralık 2022 olan bu yönetmeliğe uymayanlara idari para cezası verilecek.

Abone ol

Evcil hayvanlara çip takma işleminde yasal sürenin 31 Aralık 2022 tarihinde bitiyor.

Evcil hayvanına çip taktırmayan kişilere 3 bin 642 lira idari para cezası verilecek. Cezalar, il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri ile doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüklerince uygulanacak. 6 aylıktan büyük kedi, köpek ve gelincikler, il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından idari para cezası uygulandıktan sonra mikroçiple kaydedilecek.

TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDE DE YAPILIYOR
Son günün yaklaşmasından dolayı özel veterinerlere para vermek istemeyen vatandaşlar bulundukları şehirlerin barınaklarına akın etmeye başladı. Sakarya, Kırklareli, Bilecik, Ankara gibi şehirlerde binlerce evcil hayvan Tarım ve Orman Bakanlığının, "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında başlattığı uygulama kapsamında ilçe tarım ve orman müdürlüklerine evcil hayvanlarıyla gelen vatandaşlar, çip işleminin ardından hayvanlarını "Ev Hayvanı Kayıt Sistemi"ne (PETVET) dahil ettirdi.

6  BİN 72 LİRA CEZASI VAR
Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvan kimliklendirilmesine ilişkin detayları geçtiğimi gün açıklamıştı.
Yapılan açıklamaya göre evcil hayvanlarını terk eden kişilere yeni yıldan itibaren 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak. Ev hayvanlarının kaybolması halinde PETVET'te hayvanlar kayıp olarak işaretlenerek sistemi kullanan bütün kullanıcılar tarafından görülmesi sağlanacak, böylece hayvan bulunduğunda sahibine ulaşabilecek. Bu hayvanların yurt içi nakillerinde pasaportlarının bulundurulması zorunlu tutulacak.

Çocuğunu da unutmazsın be adam! 3. Sayfa Engelli çocuğu dans ettirip darbeden öğrenciler gözaltına alındı! 3. Sayfa Kendi kendini sırtından bıçakladı 3. Sayfa Tuzla'da korku dolu anlar 3. Sayfa