Et yiyen bakteri, lensle uyuyan adamın gözünü yedi

ABD'li bir genç kontakt lensleriyle uyuyunca kabusu yaşadı. Et yiyen bakteri, lensleriyle uyuyan gencin bir gözünü yedi. Gözleri zarar gören adam, kornea nakli beklerken, nakil olsa bile görme kalitesinin yalnızca yüzde 10'unu geri kazanabileceği öğrenildi.

Abone ol

ABD'nin Florida eyaletinde duyanların ağzını açık bırakan olay gerçekleşti. 21 yaşındaki Michael Krumholz, Aralık 2022'de lensleriyle yalnızca 40 dakika uyduktan sonra sol gözünde et yiyen bakterinin gelişmesi üzerine ciddi sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldı.

SOL GÖZÜ KAN KIRMIZISIYDI
Krumholz, uyandıktan sonra bir gözünün kan kırmızısı olduğunu ve görme kabiliyetinin azaldığını söyledi.

Gözündeki kızarıklığı fark eden Krumholz, durumu normal karşılayıp doktora gitmeyince sorun iyice büyüdü.

GÖRME KAYBI YAŞADI
Günlük hayatına devam eden genç adam, ilerleyen günlerde görme yetisini kaybetmeye ve acı hissetmeye başladı. Bir ay sonrasında ise akanthamoeba keratiti (AK) olarak bilinen, kalıcı bir görme kaybına neden olduğu bilenen et yiyen bakteri enfeksiyonu teşhisi konuldu.

YALNIZCA YÜZDE 10'UNU GERİ KAZANABİLECEK
Sol gözüyle yalnızca siyah ve gri yanıp sönen renkleri görebilen genç adamın doktorları, beklenen kornea naklinden sonra eski görme yetisinin sadece yüzde 10'unu geri alabileceğini belirtiyor.

Genç adam, doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında acı çekmeye başladı. Bu nedenle artık zamanın çoğunu perdeleri kapalı ve güneş gözlüğü takarak geçirmek zorunda kalıyor.

MİLYONDA BİR OLUYOR
Enfeksiyondan önceki 2-3 yıl boyunca kontakt lens kullanan Krumholz, herhangi bir sağlık sorunu yaşamamıştı. Yaşadığı nadir görülen bakteriyel enfeksiyon, her yıl kontakt lens kullanan bir milyon kişide 1 ila 2 vakaya rastlanıyor.

Depremzede öğrencileri taşıyan araç kaza yaptı! 3. Sayfa 20 kişilik ekip 7 saat çalıştı! Uşak'ta çöp ev görenleri şaşırttı... 3. Sayfa Kaçak kat inen şahsın ifadesi şoke etti 3. Sayfa Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 160 oldu! Gündem