Diyarbakır'da çocuk gelin ihbarı alan polisin operasyonuyla 15 yaşında evlendirilmeye çalışılan G.G ile damat S.S'nin düğünü iptal oldu: 5 gözaltı

Diyarbakır'da, bir düğün salonunda çocuk gelin olduğu ihbarı alan polis, vakit kaybetmeden operasyon düzenledi. Polisin harekatıyla düğün başlamadan iptal oldu. 15 yaşında olduğu öğrenilen çocuk gelin G.G. ile damat S.S., emniyete götürülürken damadın da olduğu 5 kişi gözaltına alındı. G.G.'nin annesinin M.G'nin ifadesinde, kızının severek evlenmek istediğini, herhangi bir zorlama olmadığını söylediği öğrenildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 15 yaşında olduğu iddia edilen çocuk gelin G.G., S.S. ile evlendirilmek üzere kuaföre götürüldü. G.G. ile S.S., daha sonra gelin arabasıyla düğün salonuna geldi.

Düğün salonuna giriş yağan G.G. ve S.S., davetlilerin olduğu salona girecekleri sırada çocuk gelin olduğunu ihbar alan polisin operasyonuyla durduruldu.

Polis, çocuk gelin G.G.'yi ekip aracına götürürken, damat S.S.'nin de aralarında olduğu toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. G.G. ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. G.G.’nin pedagog eşliğinde ifadesi alınırken, 5 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ANNESİNDEN ŞOKE EDEN İFADE
Gözaltına alınanlar arasında bulunan G.G.’nin annesi M.G., ifadesinde kızının severek evlenmek istediğini belirterek, “Biz de evliliğe onay verdik. Herhangi bir zorlama olmadı" dediği öğrenildi..

Düğüne gelenlere verilen davetiyede ise Yaşama dair ne varsa her anında birlikte olmaya karar verdik. Bu tekrarı olmayan günde bizimle beraber olmanız bize ayrı bir mutluluk verecektir' notu olduğu görüldü.

Bir süre düğün salonunda kalan davetliler de durumu öğrendikten sonra salondan ayrıldı.

Namaz kılarken hayatını kaybetti 3. Sayfa Lüks sitede büyük yangın! Kundaklama ihtimali var mı? 3. Sayfa Sarıyer'de silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı 3. Sayfa Kilis'te firari hükümlü yakalandı 3. Sayfa