Yardım malzemelerini çalan polis hakkında valilik açıklama yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Hatay'a Tekirdağ Emniyeti'nden takviye ekip gönderildi. Bölgedeki yardım malzemelerini çalıp ikametine getirdiği iddia edilen Yadigar Işık, serbest bırakılmıştı. Konu ile ilgili açıklama valilikten geldi. Söz konusu açıklamada "İhbar neticesinde ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır" denildi.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Hatay'a Tekirdağ Emniyetinden takviye için ekip gönderildi. Ekip içerisinde yer alan Yadigar Işık isimli emniyet mensubunun, deprem bölgesine gönderilen yardım malzemelerini resmi araca yükleyerek Tekirdağ'a getirdiği iddia edilmişti.

Konu ile ilgili Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçti.

YARDIM MALZEMELERİ EVİNDEN ÇIKTI
Polis ekiplerinin yapmış olduğu kamera tespit çalışmalarında Yadigar Işık'ın ikametinden çok sayıda yardım malzemesinin (Isıtıcı, köpek maması, kadın pedi ve benzeri malzemeleri) evine çıkardığının tespit edilmesi üzerine şahıs gözaltına alınmış, hakkında 'yağma' suçundan adli işlem yapılmıştı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Yadigar Işık, tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemece adli kontrol talebiyle serbest kalmıştı.

AÇIĞA ALINDI
Tekirdağ Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde görevlendirilen bir emniyet personelinin afet bölgesinden dönerken depremzedeler için gönderilen bazı yardım malzemelerini beraberinde getirerek ikametinde bulundurduğuna dair yapılan ihbar neticesinde ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunulmuştur. Olay, valiliğimiz ve emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir" denildi.

Antalya Körfezi'nde zor anlar: Yük gemisi yan yattı! 3. Sayfa Kanser ilaçları çalınmasına ilişkin 5 şüpheli yakalandı 3. Sayfa Bayrampaşa'da feci kaza! Sürücü hayatını kaybetti 3. Sayfa The Garden Rezidans'ın çökme anı 3. Sayfa