Fiyatlar dudak uçuklattı! Sevgililik ve nişanlılık dönemi masrafları yıllık ortalama 55 bin TL

Evlilikle sonuçlanan flört ve nişanlılık döneminin aylık maliyetinin 4 bin lirayı aştığını gösteren anket çiftlerle ilgili ilginç bilgiler ortaya koydu! Çiftlerin ilişkinin ilk yılında en az 10 buluşma için toplam maliyetin 55 bin lira olduğunu gösteren anket kısa sürede dikkat çekti.

Abone ol

İlki 2021 yılında gerçekleştirilen ve bir alışveriş sitesine ait olan anket, site tarafından 2022 Aralık ayında da yinelendi. Rastgele seçilen 27-35 yaş aralığındaki bin üyesine, flört ve nişanlılık dönemlerindeki harcamalarını soran site ilginç veriler ortaya koydu. Yapılan ankete göre çiftlerin ortalama 2 yıl süren nişanlılık ya da flört dönemlerinde ayda 10 kez buluştuğu öğrenildi. Sinema, tiyatro ya da başka bir etkinliğe katılmak, yemek yemek için gerçekleştirilen buluşmalarda ortalama 350 TL harcandığı söylendi.

İKİNCİ YILDA MALİYETLER 43 BİN TL SEVİYESİNE GERİLİYOR
Türkiye'de evlilikle sonuçlanan flört ya da nişanlılık döneminin aylık asgari maliyetinin 4 bin TL'yi aştığı bildirilirken sevgililer günü, doğum günleri ve yılbaşı gibi özel günlerde yenilen yemeklere ve alınan hediyelere de harcanan paranın ortalama olarak 13 bin lirayı bulduğu aktarıldı. İkinci yılda ilişkinin oturmaya başlamasıyla birlikte maliyetlerin yıllık 43 bin TL seviyelerine gerilediği bildirildi. İkinci yıldaki her buluşmanın ortalama olarak 250 TL'ye gerilediği söylenirken, ikinci yıl hediye ve özel gün yemeklerine 10 bin TL harcandığı açıklandı. Bu dönemde gerçekleştirilen evlilik teklifinin maliyetinin de ortalama 3 bin TL olduğu belirtildi.

HARCAMALAR ALMAN USULÜ YAPILIYOR
Yapılan ankete göre ilk ay harcamaları erkekler yaparken ikinci ay ve sonrasında kadınların da harcamalara katıldığı belirtildi. Araştırmaya katılanların yüzde 20'si ilk aydan sonra da hesabı erkeklerin ödediğini ifade ederken ankete katılanların yüzde 75'i ise ödemeleri "Alman Usulü" olduğunu belirtti. Kadınların hesabı tek başına ödemeyi üstlenme oranı ise yüzde 5 olarak kayıt edildi.

Van kara teslim oldu: Kar kalınlığı 45 santimetreyi geçti 3. Sayfa 3 yıl süren sessizliğin ardından işitme engellilere ses oldu 3. Sayfa ‘Dur’ ihtarına uymayan FETÖ şüphelilerinin aracına ateş açıldı: 1 ihraç polis hayatını kaybetti 3. Sayfa Böylesi filmlerde yok! Kaynanasından 2, kızından 2 çocuğu oldu 3. Sayfa