Adana'daki görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Canilerin ifadesi çıktı: Sakinleştirmek için vurduk

Adana’da Et ve Süt Kurumu’na bağlı kombinada hayvana canice eziyet eden personellerin görüntüleri sosyal medyada oldukça tepki gördü. Kesim öncesi büyükbaş hayvanın başına peş peşe sopayla vuran kurum çalışanı M.A.T. ile İ.G., adliyeye gönderildi. Zanlıların, ifadelerinde, hayvanı sakinleştirmek için önce su püskürttükleri, peşinden de kafasına vurduklarını söyledikleri ifade edildi. İşte olayın ayrıntıları...

Abone ol

Sosyal medyayı ayağa kaldıran olay, geçen gün öğle sularında Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı’ndaki kombinasında gerçekleşti. Personelleri, kesime hazırlanırken huysuzlanan büyükbaş hayvana müdahale ederek yere yatırdı.

 Bu esnada çalışandan M.A.T. ve İ.G., sopayla hayvanın başına pek çok kez vurarak bayıltmaya çalıştı. Yaşananlar başka bir şahıs tarafından cep telefonuyla kayda alınarak sosyal medyada paylaşıldı.

ET VE SÜT KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Görüntüler tepki çekerken, Et ve Süt Kurumu’nun sosyal medya hesabından konuya ilişkin, "Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir" açıklaması yapıldı. Akşam saatlerinde ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamayla, M.A.T. ile İ.G.’nin gözaltına alındığı bildirildi.

NEDEN VURDUKLARINI AÇIKLADILAR

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne götürüldü. İki şüpheli ifadelerinde, büyükbaşın kafeste kaldığı için huysuzlandığını ve kaçmaya çalıştığını belirterek, sakinleştirmek için önce su sıktıklarını, ardından da başına vurduklarını söyledi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Köpeğin çocuğa saldırdığı anlar kamerada 3. Sayfa Uyuşturucu baba-oğul cinayetine sebep oldu 3. Sayfa Hastanenin 3. katından çarşafla inmeye kalktı! Feci son! 3. Sayfa Çapa'da yangın 3. Sayfa