74 yıllık 'Kara Tren' sergiye çıkıyor! Kırklareli Millet Bahçesi'nde sergilenecek olan tren tır ile kente getirildi

Kırklareli'nde yaklaşık 55 bin metrekarelik alana sahip, içerisinde demiryolu ve tarihi gar binası bulunan Millet Bahçesi'nin yapımı sürerken, tamamlanmasının ardından 74 yıllık 1949 yapımı kara trenin burada sergileneceği belirtildi.

Abone ol

Kırklareli Valiliği tarafından Aydın'ın Efeler ilçesindeki TCDD 56149 numaralı 1949 yapımı buharlı lokomotif tren tır ile kente getirildi.
1949 yılından 2009 yılına kadar yük ve yolcu taşımacılığında hizmet veren lokomotif ile kömür vagonu, iş makineleri yardımıyla millet bahçesine konuşlandırıldı.

Yıl içerisinde tamamlanması planlanan ve içerisinde bisiklet yolu, koşu yolu, kaykay pisti, festival alanı, açık hava sineması, ateşsiz piknik alanı, dinlenme oturma alanları, çocuk oyun alanları, kültür fizik alanları, kamelyalar, kuru havuz ve 8 ticari ünite olacak olan Kırklareli Millet Bahçesi'nde 1949 yapımı kara tren de sergilenecek.

Şebnem Korur Fincancı için karar günü 3. Sayfa Bolu'da içme suyundan ölümün nedeni belli oldu 3. Sayfa Arsa kavgasında hamile yengesini öldürdü 3. Sayfa Bekçi ve kardeşleri, doktoru darp etti! Acil birbirine girdi 3. Sayfa