Zonguldak'ta "şap hastalığı" sebebiyle 136 köy karantina altına alındı

Zonguldak'ta 7 köyde büyükbaşları etkileyen şap hastalığı tespit edildi. 3 ilçe ve bazıları kent merkezinde olan 136 köy karantina altına alınırken, bölgede hayvan giriş-çıkışı yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, birçok veteriner hekimi görevlendirdi.

Zonguldak'ta "şap hastalığı" sebebiyle 136 köy karantina altına alındı

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ihbarlar sonrasında Ereğli, Devrek ve Gökçebey ilçelerindeki 7 köyde şap hastalığını tespit etti. Yapılan incelemelerde, bölgede görülen hastalığı Afrika'dan gelen "SAT-2 serotipi" olduğu belirlendi. 

Zonguldak'ta "şap hastalığı" sebebiyle 136 köy karantina altına alındı - Resim : 1

Merkeze bağlı bazı köyler, Ereğli ilçesinin tüm köyler, Devrek ve Gökçebey'deki bazı köylerde karantina başlatıldı. 136 köyde, hayvan giriş-çıkışı yasaklandı; ekipler aşılama çalışmaları için harekete geçti.

Zonguldak'ta "şap hastalığı" sebebiyle 136 köy karantina altına alındı - Resim : 2

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün görevlendirdiği veteriner hekimler de köy köy gezip, hayvan sahiplerine uyarılarda bulundu. Canlıların doğaya salınmasının yasak olduğunu belirten veterinerler, yeni doğan buzağıları da küpeleyip aşıladı. Bölgede çalışmalar sürerken, karantina sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Zonguldak'ta "şap hastalığı" sebebiyle 136 köy karantina altına alındı - Resim : 3

Kaynak: DHA

Zonguldak
Düşürdüğü 10 bin TL'yi tutanakla geri aldı Daha önce çok az görülmüş bir nedenden dolayı yaralandı Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler iddiası Yanlışlıkla boynundan vurdu