10 yaşındaki Emir'in ölümüne sebep olan köpek sahibi, 6 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Van'da, ailesiyle birlikte yaşadığı sitede oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna, saldırgan bir köpeğin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Köpeğin sahibi H.K. hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameye göre, sanık H.K. köpeği sahiplenmiş, ancak daha sonra iade etmek istemiş ve belediye görevlisiyle görüştü. Mahkeme, davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

10 yaşındaki Emir'in ölümüne sebep olan köpek sahibi, 6 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Van'da yaşanan trajik bir olay sonucunda, ailesiyle birlikte yaşadığı sitede oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna, saldıran bir köpeğin sebep olduğu ölümle sonuçlanan bir saldırıya maruz kalmıştı. Bu olayın ardından köpeğin sahibi olan H.K. hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İddianame, Van 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Emir Mete Durna'nın oyun oynadığı sırada köpeğin saldırısına uğraması sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve orada hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın ardından tutuklanan köpeğin sahibi H.K., köpeği barınaktan sahiplendiğini ve daha sonra iade etmek istediğini belirtti. Belediye görevlisine durumu anlattığını ve görevlinin "küpeli hayvanları iade almıyoruz, serbest bırakabilirsin" dediğini ifade etti. H.K., eve döndüğünde köpeğin tasmasından kurtulduğunu fark etmiş ve daha önce de köpeğin tasmasından kaçtığını belirterek daha sıkı bir şekilde bağladığını dile getirdi.

10 yaşındaki Emir'in ölümüne sebep olan köpek sahibi, 6 yıl hapis istemiyle yargılanacak - Resim : 1

Büyükşehir Belediyesi hayvan ambulansı biriminde taşeron işçi olarak görev yapan M.A., olay tarihinde ihbarı alan kişinin köpeğin kümes hayvanlarına zarar verdiğini belirterek geri alınmasını talep ettiğini ifade etti. Ancak sahipli ve küpeli hayvanlarının kendileri tarafından teslim alınamayacağını ve geri alım prosedürünü ilettiğini söyledi.

İddianamede ayrıca görgü tanıklarının ifadelerine de yer verildi. Tanıklar, sanığın Van Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına başvurarak köpeği sahiplendiğini ve olayın yaşandığı tarih olan 30 Ocak'ta Emir Mete Durna'nın bahçede oyun oynarken köpeğin saldırısına uğradığını belirtti.

10 yaşındaki Emir'in ölümüne sebep olan köpek sahibi, 6 yıl hapis istemiyle yargılanacak - Resim : 2

Otopsi raporunda ise Emir Mete Durna'nın köpek saldırısı sonucu boyun damar ve sinir hasarı, dış kanama, hipoksi (oksijen yetmezliği) ve yumuşak doku yaralanması nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

İddianamede sanığın gerekli önlemleri almadığı vurgulandı. Sanık, köpeğin gözetim ve denetim yükümlülüğünü yerine getiremediği ve gerekli önlemleri almadığı için başıboş kalan köpeğin Emir Mete Durna'yı ısırarak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. İddianamede sanığın "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Davanın ilk duruşması, Van 2. Asliye Mahkemesi'nde gerçekleştirdi ve mahkeme, davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Kaynak: AA

Yürekleri yakan Nisanur bebeğin cenazesine ailesinden katılan olmadı Tokat'ta feci kaza! Öğrenci servisiyle araba çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var Uyarıları dinlemediler! Ölümden son anda kurtuldular 'Silahlanın' çağrısında bulunan imam hakkında şok gelişme