Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı

Tunceli’de 21 Nisan'da araçlarının Munzur Çayı’na düşmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmaları devam ediyor. Sağanak yağışla birlikte debisi yeniden yükselen ve bulanıklaşan çaydaki arama çalışmaları güçlükle sürdürülürken, kayıp gençlerin yakınlarının bekleyişi devam ediyor. Çayın debisindeki değişiklikler çalışmaları zorlaştırırken insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan gençler için havalandı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 21 Nisan'da otomobille düştükleri Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişiyi arama çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Diyarbakır'dan Tunceli'ye gezmek için gelen ve içinde bulundukları aracın, Ovacık karayolunun 40. kilometresinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu düştükleri Munzur Çayı'nda kaybolan Baran Aslantaş (22), Azad Demiral (21) ve Mehmet Can Demiral'ın (22) bulunması için başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 1

Vali Mehmet Ali Özkan'ın koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, Munzur Çayı'nın 35 kilometrelik alanı ile Uzunçayır Baraj Gölü'nün Mameki Köprüsü mevkisinde aramalarını yoğunlaştırıyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 2

Valilik koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) sahada yürütülen çalışmalara jandarma, emniyet, belediye, itfaiye, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşan 1200 kişi katılıyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 3

Bölgede koordineli çalışma yapan ekipler, Munzur Çayı'nın 35 kilometrelik alanı ile Uzunçayır Baraj Gölü'nün Mameki Köprüsü mevkisinde aramalarını yoğunlaştırıyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 4

Ekipler, bot yardımıyla çay ve baraj gölünün kıyı kesimleri ile su yüzeyini sondalama tekniğiyle inceliyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 5

Jandarma ve emniyet bünyesinde görevli dalgıçlar da belirledikleri alanlara dalış gerçekleştiriyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 6

Bazı gönüllüler de Munzur Çayı'nın kıyı kesimlerini kontrol ederek kayıp 3 genci bulmaya çalışıyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 7

Sağanak nedeniyle Munzur Çayı'nın debisinin yükselmesi ve bulanıklaşması da zaman zaman dalgıçların su altındaki aramalarını zorlaştırıyor.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 8

Yaklaşık 10 gündür sürdürülen arama çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığına ait bir insansız hava aracı (İHA) da destek verdi.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 9

Ekipler, İHA yardımıyla baraj sahası ve çayın aktığı güzergahları havadan tarayarak kayıp 3 genci bulmaya çalıştı.

Tunceli'de insansız hava aracı Munzur Çayı'nda kaybolan üç kişi için havalandı - Resim : 10

Baran Aslantaş'ın kullandığı otomobilin, 21 Nisan'da Tunceli-Ovacık kara yolu Yoncalı köyü mevkiinde Munzur Çayı'na düşmesi nedeniyle sürücünün yanı sıra araçtaki Azad Demiral ve Mehmet Can Demiral suda kaybolmuştu. Ekipler, kayıp gençlerin bulunması için bölgede arama çalışması başlatmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Kavgayı izlemek isterken vuruldu Cezaevi aracı devrildi Terör operasyonunda 3 milletvekili adayı yakalandı Milli paraşütçü Orkut Baysal uçuş sırasındaki kazada yaşamını yitirdi