Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var

Son Dakika: Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyon sürücüsü, cenaze defin işlemi için mezarlıkta bekleyen kalabalığın arasına daldı. Feci kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti ve 20 kişi yaralandı. Ekipler, kamyonun altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürürken olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Yaşamını yitirenlerin, Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta feci bir kaza yaşandı. Kırsal Darıobası Mahallesi'ndeki Kavaklı Mezarlığı'nda, Davut Avan'ın cenazesi için tören düzenleniyordu.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 1

Törene katılmak için vatandaşların toplandığı sırada, Kahramanmaraş-Andırın karayolundan gelen bir kamyon kalabalığın arasına daldı. İlk belirlemelere göre kamyonun freninin boşaldığı iddia edilmiş,  kamyon önündeki araçlara çarptıktan sonra cenaze namazı kılanların arasına dalmıştı.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 2

Namaz için saf tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 3

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, beraberindekilerle birlikte kazanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. Vali Ünlüer, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 4

KAMYONUN FRENİNDE ARIZA YOK

4 ölü, 20 yaralı olduğunu ifade eden Vali Ünlüer, “Ölü sayımız inşallah artmaz diye dua ediyoruz. Yüklü kamyon virajı alamamış, o sırada cenaze merasimi yapılıyormuş burada. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş altında kalan 3 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da hastanede rahmetli oldu. Kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını öğrendik bir sorunu yok. Kamyon sürücüsü gözaltında” dedi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 5

Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 6

BAKAN TUNÇ: KAZAYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta kamyonun, cenaze namazı kılanların arasına daldığı kazayla ilgili şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 7

2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise şüpheli sürücünün gözaltına alındığını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Tiryaki, "Olay vahameti açısından 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor." dedi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 8

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta feci kaza! Kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 9

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan yaşamını yitiren 5 kişinin kimlikleri belirlendi.

Kazada hayatını kaybedenlerin; Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz olduğu öğrenildi.

KAMYON, İNCELENMEK ÜZERE SERVİSE GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde kontrolden çıkan kamyonun cenaze merasimine hazırlanan kalabalığın arasına dalması sonucu meydana gelen kazanın ardından olay yerinde yapılan inceleme tamamlandı.

İncelemenin ardından devrilen kamyon vinç yardımıyla kaldırıldı. Kamyon, soruşturma savcısının talimatıyla incelenmek üzere servise gönderildi.

Burada, başta firen sistemi olmak üzere herhangi bir mekanik arıza olup olmadığının tespiti için kamyonun detaylı bir incelemeye alınacağı belirtildi. Kamyonun çarptığı diğer 3 araç da çekiciler yardımıyla olay yerinden götürüldü.

CENAZELERDEN 2’Sİ DEFNEDİLDİ

Öte yandan, kazada hayatını kaybedenlerden Mustafa Güzeloğlu (65) ile Mehmet Peksoy’un cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek, defnedildi.

Mehmet Peksoy Alanlı Mahallesi’nde, Mustafa Güzeloğlu ise hayatını kaybettiği Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÖLÜ SAYISI 6 OLDU

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde cenaze merasimine hazırlanan kalabalığın arasına kamyonun dalması sonucu meydana gelen kazada yaralanan ve Kahramanmaraş'ta tedavi gören yaralılardan Erdoğan Güzeloğlu da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Böylece kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kazada yaralanan 24 kişinin tedavilerine devam ediliyor. 

Kaynak: DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı Adana'da orman yangını! Kontrol altına alındı Fas'ta deprem! Yüzlerce kişi hayatını kaybetti Tır dorsesinin yanma anı kamerada