Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan

Son dakika haberleri... Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında toprak kayması meydana geldi. Ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, göçük altında işçilerin olduğunu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Maden işletmesinden ilk açıklama geldi. AFAD, bölgeye 9 ilden ekiplerin sevk edildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı 9 çalışana ulaşılamadığını bildirdi.

  • Son dakika haberleri... Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin olduğu büyük bir alanda heyelan meydana geldi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 1

  • Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 2

  • Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

BAKAN YERLİKAYA: 9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 667 çalışandan 9'una ulaşılamadığını belirtti. Yerlikaya, 400 personelle arama yapıldığını belirtti.
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 4 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendrildiğini söyledi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 3

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Haber Global ekranlarından olayları aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

"Firmanın 667 çalışanı var, maalesef 9 kişiden haber alınamıyor. Tek bir gayretimiz var, 400 çalışan var. Civar illerden de ve o bölgeden de gelen AFAD ve bölge kurtarma, 112, jandarma, emniyet, Mehmetçiğimiz, itfaiyemiz var. Devletimizin tüm imkanlarını oraya seferber ettik, tek dilediğimiz buradaki kardeşlerimize bir an evvel ulaşmak. Sağlık Bakanlığı en başından itibaren hazırlıklarını tamamladı. Cumhurbaşkanımıza anbean bilgi aktarıyoruz. 8-9 dönümlük bir blokun olduğu gibi kaydığı ve 100 dönümlük araziye yayıldığı söyleniyor. Büyük bir kütle ama arkadaşlarımız tecrübeli, inançlı, seferberlik ruhuyla elimizden geleni yapacağız."

MADEN İŞLETMESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi. Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YIĞIN LİÇ NEDİR?

  • Geçirimsiz bir tabaka üzerine yığılmış olan malzemeye, çözücü kimyasalların verilmesiyle, kıymetli metallerin çözeltiye alınmasıdır. Liç yapılmak istenen malzemenin tabanına, liç çözeltisini geçirmeyecek bir yalıtım yapılır. Bu şekilde liç çözeltisi kolayca toplanır ve çevre kirliliği önlenir. Toplanan çözelti solvent ekstraksiyon ile ayrıştırılabilir.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 4

9 İLDEN EKİP SEVK EDİLDİ

  • AFAD'dan olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 5

  • Vali Hamza Aydoğdu da bölgeye giderek incelemede bulundu, ekiplerden bilgi aldı.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 6

"TOPRAK ALTINDA KALANLAR VAR, SAYI NET DEĞİL"

  • Aydoğdu, bölgedeki çalışmaları takip ettiğini belirterek, "Toprak altında kalanlar var, sayı net değil. Arama kurtarma çalışmalarımız başladı." dedi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 7

CUMHURBAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olaya ilişkin şunları söyledi:
Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen tüm madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devlet olarak tüm imkânlarımızla sahadayız. Ekiplerimiz olayın yaşanması ile birlikte bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Bölgeye takviye ekipler de ivedilikle sevk edilmiştir. İrtibat kurulamayan kardeşlerimize ulaşmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz.

SAĞLIK BAKANI KOCA: TOPRAK ALTINDAKİLERE HENÜZ ULAŞILAMADI

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toprak altında kalan işçilere henüz ulaşılamadığını belirtti.
  • Koca, "Erzincan İliç’te bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayı sebebiyle 6 Ambulans ve 2 UMKE Timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başındayız. Toprak altında olduğu düşünülen kişilere henüz ulaşılamadı. Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun" dedi.

Son dakika! Erzincan İliç'te altın madeninde heyelan - Resim : 8

Burdur’da öğrenci servisi kaza yaptı! 14 yaralı Fuhuş operasyonunda tutuklanan şüpheli Youtuber çıktı Bağcılar'da 'evlat' dehşeti! DEM Parti'nin Diyarbakır adayları gözaltına alındı