Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi

Son Dakika haberleri... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır'da biri kırmızı kategoride yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öldürüle teröristlerin kimlikleri de belli oldu. İşte detaylar...

Son Dakika haberleri... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır'da biri kırmızı kategoride yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında kırmızı, turuncu ve gri kategoride arananların da bulunduğu 4 teröristin, Diyarbakır Kulp'ta etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Havacılık Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda Kulp ilçesi ağaçlık alanda 4 teröristin saklandığının tespit edildiğini belirtti.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 1

ATAK HELİKOPTERLERİ DE KATILDI

Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde, JÖH ve PÖH unsurlarının, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Yerlikaya, bu teröristlerden birinin kırmızı, birinin turuncu ve birinin de gri kategoride arananlar listesinde yer aldığını aktardı.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 2

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 3

SÖZDE EYALET SORUMLUSU KIRMIZI KATEGORİDE ARANIYORDU

Etkisiz hale getirilen teröristlerden "Axin Muş" kod adlı Hülya Demirer'in, "BTÖ'nün sözde orta saha ile Amed Eyalet sorumlusu" olarak faaliyet gösterdiği ve "Terörden Arananlar" listesinde kırmızı kategoride arandığı belirlendi.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 4

Etkisiz hale getirilen teröristlerden "Rohat Pasur" kod adlı Cihat Ay'ın, "BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü sorumlusu" olarak faaliyet gösterdiği ve "Terörden Arananlar" listesinde turuncu kategoride yer aldığı aktarıldı.

"Demhat" kod adlı Çetin Temel Demhat'ın ise "Terörden Arananlar" listesinde gri kategoride arandığı tespit edildi.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 5

Diğer teröristin kimlik tespiti çalışmasının devam ettiğini bildiren Bakan Ali Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren kahraman emniyetimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Son Dakika... Diyarbakır'da toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 6

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bakan'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Etkisiz hale getirilen teröristlerin: BTÖ'nün sözde- Orta Saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Bakanlığımızca Terörden Arananlar KIRMIZI Kategoride aranma kaydı bulunan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer; BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Terörden Arananlar TURUNCU Kategoride aranma kaydı bulunan Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay, Terörden Arananlar Listesi GRİ Kategoride aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT isimli örgüt mensupları oldukları tespit edildi. Diğer teröristin kimlik tespiti çalışması devam etmektedir. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum."
İzmir'de orman yangın! Müdahaleler devam ediyor 3 kişi taziye sebebiyle geldikleri yerde hayatını kaybetti Yangın sonucu hayatını kaybetti Vapurda çocuğun saçını çakmakla yakan adamın ifadesi şoke etti