Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama

Son Dakika: Ankara Kayaş'ta bulunan MKE kapsül fabrikasında patlama meydana geldi Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. Olayın ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse patlama sonrası yangın çıktığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte detaylar...

Son DakikaAnkara Kayaş'ta bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında patlama meydana geldi. Ankara'daki kapsül fabrikasında gerçekleşen patlama sonucu 4 kişi yaralandı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse patlama sonrası yangın çıktığını açıkladı. Yangından çıkan dumanlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 1

ORMANLIK ALANI DA ETKİLİYOR

Edinilen bilgilere göre saat 11.00 civarında gelen ihbarlar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 2

Ayrıca suyla reaksiyona giren malzemeler sebebi ile müdahalede güçlük yaşandığı ve yangının ormanlık alanı da etkilediği öğrenildi.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 3

KBRN SEVK EDİLDİ

Mamak Kayaş Mahallesi Kayaş Caddesi Makine Kimya Fabrikasından gelen patlama ihbarı üzerine, saat 11 sıralarında Kayaş ve Siteler İstasyonları ile merkez istasyondan KBRN aracı olay yerine yönlendirildi.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 4

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Patlama sonrası çıkan yangına müdahale edilerek bölgede önlem alındı" açıklamasında bulundu.

Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bölgeye inceleme ve soruşturma için müfettiş görevlendirdi.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 5

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada 4 işçinin yaralandığını belirtti.

Yerlikaya, "Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 6

"YANGINI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN MKE EKİPLERİYLE ÇALIŞILIYOR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mamak Kayaş Caddesi'nde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası'nda çıkan yangına ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu. Ormanlık alana da sirayet eden yangını kontrol altına almak için MKE ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yangında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 7

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 8

ADALET BAKANI TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI

Patlamayla ilgili gelen son dakika bilgisine göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Makine Kimya Endüstrisi'nin Ankara Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 9

Milli Savunma Bakanlığı, MKE Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan dört kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Milli savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, MKE'nin Kayaş'taki kapsül fabrikasında yangın meydana geldiği belirtildi.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 10

Açıklamada, "Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 11

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: DURUM KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara Valisi Vasip Şahin ise şunları ifade etti:

"Sebebinin belirleme çalışmaları sürdüğü bir patlama oldu. 4 işçimiz yaralandı, işçilerimiz şu anda tedavi altında ve bilinçleri açık. Şu an itibari ile durum tamamen kontrol altına alındı ancak ekipler hala önlem amaçlı olay yerinde. Yangının çıkış nedeni ile ilgili teknik inceleme devam ediyor. Patlama yanındaki binalara bile etki etmedi. İçerde de 2-3 bölümde etkili oldu diğer bölümlerde etkisi olmamış. Patlama AR-GE biriminde meydana geldi. Durum şu itibari ile endişe verici olmaktan çıkmıştır. Şu anki verilere göre sabotaj ihtimalini değerlendirmiyoruz."

Son Dakika: Ankara MKE farikasında patlama - Resim : 12

Kaynak: İHA

Ankara
SMA'lı Eymen'in kumbarası çalındı! Affetmek için tek seçenek sundu 1 kilo 456 gram uyuşturucu bulundu İstanbul Boğazı'nda mayın Yüksek hızda olan sürücünün çarptığı bisikletll öldü