Sır perdesi 16 yıl sonra kalktı: Arkasından kan davası cinayeti çıktı

2008 yılında kaybolan Ramazan Ceyran dosyası, yeniden açıldı. Polis, 2 ilde düzenlediği operasyonlarla 5 şüpheliyi yakaladı. 16 yıl sonra sır perdesi kalkan olayda cinayeti itiraf eden zanlıların, kan davası nedeniyle Ceyran'ı öldürdüğü ortaya çıktı.

Sır perdesi 16 yıl sonra kalktı: Arkasından kan davası cinayeti çıktı
  • İzmir'in Torbalı ilçesinde 2008 yılında Ramazan Ceyran'ın (70) kaybolmasına ilişkin dosya yeniden açıldı.
  • Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 1 yıldan uzun süre boyunca teknik ve saha çalışmalarıyla olayın sır perdesini kaldırdı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

  • Elde edilen bilgiler üzerine Adana ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar düzenleyen ekipler, S.B. (73), Ö.B. (44), E.B. (45), A.B. (50) ve M.A.B'yi (46) gözaltına aldı.
  • Emniyetteki sorgularında cinayeti itiraf eden şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ö.B, E.B. ve M.A.B. tutuklanırken S.B ve A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAYIN ARDINDAN KAN DAVASI ÇIKTI

  • Ceyran'ın oğlu olan B.C.'nin, 17 Mayıs 2008 tarihinde Özdemir B.'yi kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü, Özdemir B.'nin annesinin de oğlunun ölümüne dayanamayarak kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Aynı evden iki cenaze çıkması üzerine ailenin fertleri Ramazan Ceyran ve ailesini rahat bırakmadı.
  • Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan ikametlerine saldırı sonucu Ramazan Ceyran ve ailesi Polis Merkezine sığındı. Daha fazla tehditlere dayanamayan aile, Ceyhan ilçesinden, İzmir Torbalı'da oturan kızlarının yanına taşındılar.
  • Bir süre sonra aile, Ramazan Ceyran ve ailesinin Torbalı ilçesinde ikamet ettiklerini öğrendi ve mahalle, sokak, numara bilgisi öğrenmek için Torbalı ilçesine gelerek keşif çalışmalarına başladılar. Keşif çalışmalarını, dikkat çekmemek adına Adana'dan Bodrum'a turizm amaçlı gelme süsü vererek günlük olarak Torbalı'ya gidip gelerek yaptılar. Keşif çalışmalarını Ö.B. ve M.A.B.'nin fiziki olarak gelerek, A.B.'nin ise Bodrum ilçesinden takip ederek gerçekleştirdiği öğrenildi.

ÖLDÜRÜP CESEDİNİ SAZLIK ALANA ATTILAR

  • E.B. ve S.B. adlı kişilerin de olayı Adana'dan azmettirdiği belirlendi. Keşif çalışmalarının ardından 3 Ağustos 2008 günü Ö.B. ve M.A.B.'nin Ramazan Ceyran'ı öldürüp, cansız bedenini sazlık alana attıkları öğrenilirken, zanlıların dikkat çekmemek için Ramazan Ceyran'ı öldürdükten sonra tekrar Bodrum'a dönüp orda bir süre daha vakit geçirdikleri tespit edildi.
  • 16 yıldır kayıp olarak aranan Ramazan Ceyran'ın cansız bedenini arama çalışmaları sürerken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Sokak ortasında kız kavgası: Saç baş yoldular 3 çocuğu yaralayan muhtar görevden alındı Motosikletli havaya savruldu! Feci kaza kamerada Ankara'daki kazanın görüntüsü ortaya çıktı