Samsun'da LC Waikiki çalışanının intiharı

Samsun'da bir LC Waikiki mağazasında çalışan Muhammed Yavuz, veda mektubunda bölge müdürünü sorumlu tuttuğu iddialarla intihar etti. Yavuz, veda mektubunda "Bu bir intihar vakası değil" ifadelerine yer verdi.

Samsun'da LC Waikiki çalışanının intiharı
  • Türkiye'nin en ünlü giyim markalarından biri olan LC Waikiki, mobbing suçlamasıyla karşı karşıya. 
  • Çarşamba ilçesindeki mağazada reyon yöneticisi olarak çalışan Muhammed Yavuz, iş yerinde maruz kaldığı baskı ve mobbingi gerekçe göstererek yaşamına son verdi.
  • Eşine ve çocuklarına birer veda mektubu bırakan Yavuz, mağaza ve yöneticilerine de elektronik posta gönderdi.

"Bu Bir İntihar Değil İdam Vakası"

  • Yavuz, gönderdiği e-postada, "Bu bir intihar vakası değil, cellatlığını E.C'nin yaptığı bir idam vakası" ifadelerini kullandı.
  • Bölge müdürü E.C.'nin kendisine iki yıldır psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığını iddia eden Yavuz, "14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca Çorum'da bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun'da ise merkeze bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti" ifadelerine yer verdi.
  • Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz'un eşinin de hamile olduğu öğrenildi.
  • Ailesine bıraktığı mektupta Yavuz, "Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak" sözleriyle veda etti.

Samsun'da LC Waikiki çalışanının intiharı - Resim : 1

LC Waikiki'den Açıklama

  • LC Waikiki, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"LC Waikiki Samsun Çarşamba mağazamızda görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Muhammed Yavuz'un intihar girişimi sonrası vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Bizi derinden yaralayan ve adli makamlara intikal eden bu vefatla ilgili olarak tüm süreci aydınlatmak için adli makamların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve detayları paylaşmakla beraber, ekiplerimiz tarafından da kurum içi soruşturma yürütülmektedir.

Üst yönetime iletilmiş bir şikayeti bulunmamaktadır. LC Waikiki'nin adalet ve hakkaniyet temel değerlerine uygun olarak hazırladığımız şirket anayasamızda belirttiğimiz gibi, şirket içinde yöneticisi ile anlaşmazlığa düşülen ve karşılıklı konuşularak uzlaşılamayan mobbing dahil rahatsızlık duyulan konunun bir üst makama veya etik hattına iletilmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir. Paylaşılan her şikayet sonrasında, ilgili konu şirket değerlerine uygun olarak soruşturulup, bir haksızlık var ise de gereği yapılmaktadır. Merhum çalışma arkadaşımızın bugüne kadar şirketimizde çalıştığı süre boyunca etik hattına ya da üst yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikayeti bulunmamaktadır.

Bu elim vefat sonrası bir yandan adli soruşturma devam ederken bir yandan da kurum içi soruşturma sürecini şeffaf ve kararlı adımlarla yöneteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu süreçte çalışanımızın eşi ve ailesi ile yakın iletişimde olduğumuzu, eşi ve ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında olacağımızı belirtiriz. Değerli çalışma arkadaşımız merhum Muhammed Yavuz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz."

Antalya'da klima krizi Serbest piyasaya esnaf müdahalesi Elektrik faciasında ilk karar: 14 tutuklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın koruması silahla intihar etti