Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler

E-ticaret sitelerine verdikleri sahte ilanlar ile içlerinde 30 kişiyi 7 milyon 369 bin 713 lira dolandıran 43 zanlı, Kocaeli merkezli 12 şehirde gerçekleştirilen aynı zamanlı operasyon ile yakalandı. Diğer taraftan mağdurlar içlerinde 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yapılan çok sayıda ihbar üzerine detaylı inceleme başlattı.

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 1

Bu kapsamda, zanlıların e- ticaret ve ilan platformlarına piyasa değerinin altına konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satılık ilanları yükledikleri tespit edildi.

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 2

Müştekiler ile açık hatlar üzerinden sürekli olarak görüşme gerçekleştiren şüphelilerin kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 3

30 KİŞİYE 7 MİLYONLUK VURGUN

Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de olduğu öğrenilen 30 kişinin hesaplarından toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı olduğunu belirledi.

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 4

Tespiti yapılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 43 şüpheli yakalandı.

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 5

Sahte ilanla 7 milyonluk vurgun! Depremzedeleri de tuzağa düşürmüşler - Resim : 6

Kaynak: İHA

Tramvayın kamyoneti sürüklediği anlar saniye saniye kameralarda Denizlili iş adamının cesedi Samos Adasına vurdu Bodrum uçağındaki sarhoş kadın ortalığı birbirine kattı İzmir-İstanbul Otoyolu'nda zincirleme kaza!