Boğulma tehlikesinin ardından 3 yıl sesini kullanamadı tedavi sonrasında işitme engellilere ses oldu

2014 yılında Ordu Fatsa'da bulunan bir plajda boğulma tehlikesi geçirmesinin ardından soluk borusundaki tahribat nedeniyle konuşma yetisini kaybeden Ezgi Sarı, geçirdiği 15 ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. 3 yıl süren tedavisi süresince işaret dili öğrenen Sarı, şimdi bu öğrendiği işaret dilini çocuklara öğretirken aynı zamanda da tercümanlık yapıyor.

Ordu'da geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından konuşma yetisini kaybeden Ezgi Sarı, sağlığına kavuştuktan sonra tedavisi sırasında öğrendiği işaret dilini çocuklara öğretti.Boğulma tehlikesinin ardından 3 yıl sesini kullanamadı tedavi sonrasında işitme engellilere ses oldu - Resim : 1
3 YILLIK SÜREDE 15 AMELİYAT
İşaret dili tercümanlığı ve eğitmenliği yapan Sarı, Fatsa Gençlik Merkezinde çocuklara 4 yıldır işaret dili öğretiyor. 16 Haziran 2014 tarihinde Fatsa ilçesinde bulunan Dolunay Plajı'na arkadaşlarıyla beraber giden Sarı, yüzdüğü sırada epilepsi nöbeti geçirmesi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan Sarı, soluk borusundaki tahribat sonucunda konuşma yetisini kaybetti. Bu süreçte boğazına kanül (iki ucu açık, esnek yapılı tüp) takılan Sarı, yaklaşık 3 yıl süren tedavisi sırasında toplamda 15 ameliyat geçirdi. Çeşitli hastanelerde tedavi gören Ezgi Sarı, bu süreçte çevresindekilerle anlaşabilmek için işaret dilini öğrendi.Boğulma tehlikesinin ardından 3 yıl sesini kullanamadı tedavi sonrasında işitme engellilere ses oldu - Resim : 2
Sağılığına kavuştuktan bir süre sonra hastalık sürecinde kullandığı işaret dilini tam anlamıyla öğrenebilmek ve öğretebilmek için eğitim aldı. Milli Eğitim Bakanlığının sınavlarını başarıyla tamamlayan Sarı, işaret dili tercümanı ve eğitmeni oldu. Yaklaşık 4 yıldır eğitmen olarak çalıştığı Fatsa Gençlik Merkezinde çocuklara işaret dili öğreten Sarı, Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.
Boğulma tehlikesinin ardından 3 yıl sesini kullanamadı tedavi sonrasında işitme engellilere ses oldu - Resim : 3
BU SÜREÇTE GÖZ TEMASI VE EL HAREKETLERİYLE İLETİŞİM KURDU
AA muhabirine çok ciddi bir boğulma tehlikesi yaşadığını söyleyen Sarı, bir süre yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade etti. Yaşamasının milyonda bir ihtimal olduğunu belirten Sarı, "Aileme yoğun bakımdayken uyanamayacağım, her şeye hazırlıklı olmaları söylenmiş. Milyonda bir ihtimalmiş, uyandım. Daha sonra ilaç tedavisiyle ilk önce ciğerlerimdeki tahribat giderildi." dedi.
Uyandığında sadece gözlerini kıpırdatabildiğini, vücudunu oynatamadığını söyleyen Sarı, hayata yeniden başladığını söyledi. Yaşadığı sorunları anlatırken bu sürecin zorluğundan da bahseden Sarı, "İnsanlarla bu süreçte göz teması ile, el hareketleriyle iletişim kurmaya başladım. Sesimin olmayışı ve insanlara derdimi anlatamamam beni çok etkiledi. Bunun üzerine sağlığıma kavuştuktan sonra işaret dili eğitimi almaya karar verdim çünkü insanlara ses olmak istiyordum." diye konuştu.
"İŞİTME ENGELLİ BİR İNSANIN SESİ OLABİLMEK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR"
İşaret dili tercümanı ve eğitmeni olarak çalışmaya başlamadan önce ilk olarak Fatsa'da eğitim aldığını ve sonrasında eğitimine Ankara'da devam ettiğini söyleyen Sarı, konuşabilmenin çok önemli olduğunu belirtti. Toplamda 2 yıl süren eğitimin ardından gerekli belgeleri alarak işaret dili tercümanı ve eğitmeni olarak çalışmaya başlayan Ezgi Sarı, "Şu anda işitme engelli bir insanla iletişim kurduğumda dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Onların sesi olmak ve derdini anlatabilmek, bir ortamda iletişimlerini kolaylaştırmak, hayatın her alanında onlara dokunabildiğimde çok mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Boğulma tehlikesinin ardından 3 yıl sesini kullanamadı tedavi sonrasında işitme engellilere ses oldu - Resim : 4
6 yıldır eğitmenlik yapan, 4 yıldır ise Fatsa Gençlik Merkezinde çalışan Sarı, "Burada derslere giriyorum. Çocuklara yeni bir dil öğretmek gerçekten çok güzel bir duygu. Aynı zamanda bu öğrencilerimin yolda gördükleri bir işitme engelliye yardımcı olduğunu görmek çok gurur verici." diye konuştu.
"İYİ Kİ BU MESLEĞİ YAPIYORUM"
Mesleğini severek yaptığını ve işitme engellilere ses olmayı sevdiğini belirten Sarı, şunları söyledi: "Boğulma tehlikesi geçirdiğim sırada üniversite üçüncü sınıf öğrencisiydim ve çok daha farklı hedeflerim vardı ancak hayatımın bir kaza sonra değişmesi ve bambaşka noktaya gelmesi beni de hem çok şaşırttı hem de çok etkiledi ama iyi ki şu anda bu mesleği yapıyorum diyorum. Çok mutluyum. Mesleğimi çok seviyorum. İşitme engellilere ses olmayı çok seviyorum. İnşallah bu işimi hep yapmaya devam edeceğim."

Kaynak: AA

‘Dur’ ihtarına uymayan FETÖ şüphelilerinin aracına ateş açıldı: 1 ihraç polis hayatını kaybetti Böylesi filmlerde yok! Kaynanasından 2, kızından 2 çocuğu oldu Kartal’da 2 genç kız evde ölü bulundu Kahreden olay! 9 yaşında anne katili oldu