Kars'ta öğrenci servisi devrildi! 1 ölü çok sayıda yaralı var

Kars Arpaçay'da Karaurgan ile Meydancık köyü arasında bulunan mıcırlı yolda, 36 M 1338 plakalı aracın şoförlüğünü yapan Yaşar Polat 'ın bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle beraber okul servisi takla attı. Yaşanan feci kazada 1 öğrenci hayatını kaybederken 14 öğrenci yaralandı.

Kars Arpaçay'da Karaurgan ile Meydancık köyü arasında bulunan mıcırlı yolda, 36 M 1338 plakalı aracın şoförlüğünü yapan Yaşar Polat'ın bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle beraber okul servisi takla attı. Yaşanan feci kazada 1 öğrenci hayatını kaybederken 14 öğrenci yaralandı.
Taşımalı eğitim için köylerden 15 öğrencinin toplandığı servis kazası sabah saatlerinde meydana geldi.  15 öğrencinin yaralandığı kaza yerine ihbar üzerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı öğrenciler ilk önce Arpaçay Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri sürerken, yaralılardan Gökhan Polat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 5 yaralının tedavisi Arpaçay Devlet Hastanesi'nde sürerken geri kalan yaralı öğrenciler tedavisi için Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Kazayla ilgili bilgi alan ve hastaneye gelen Kars Valisi Türker Öksüz olayla ilgili "Bugün Arpaçay ilçemiz Karaurgan Köyü’nde Arpaçay Merkezdeki 3 Kasım Ortaokulu’nun öğrenci taşıyan servis aracının trafik kazası yapması sonucu maalesef 15 öğrencimiz yaralanmıştır. Bu öğrencilerden birisi yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir, 14 yaralımızdan 9’u kontrol amaçlı olarak Kars merkezdeki Harakani Devlet Hastanesi’ne nakledilmiştir. Burada yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Onlarla ilgili ilk bulgulara göre herhangi bir hayati tehlike söz konusu değildir. Çok üzücü bir olay. Allah beterinden saklasın. Vefat eden öğrencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, ailesine milli eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Yaralı öğrencilerimizi ziyaret ettik, Çok şükür kötü bir durumları yok. Genel olarak iyiler. Tedavileri burada ve Kars’ta devam edecek. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaza sonrası öğrencilerin malzemeleri jandarma ekipleri tarafından muhafaza edilirken kaza yapan servis şoförü Yaşar Polat'ın da gözaltına alındığı bildirildi.