'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü!

Kayseri'de geçtiğimiz gün 13 yaşındaki bir çocuk 12 yaşındaki arkadaşını inşaatta öldürmüştü. Yaşanan dehşet verici olayda çocuğun cinayeti 'mavi bebek' isimli bir oyun için işlediği iddia edildi. 13 yaşındaki çocuk tutuklanırken gözler bir kez daha bilgisayar oyunlarına çevrildi, 'mavi bebek' oyunu merak konusu oldu. Geçmişte de tıpkı bunun gibi 'mavi balina' oyunu gündeme gelmiş, çocuklar bu oyun yüzünden intihara kalkışmıştı.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, aynı okulda okuyan 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan ayrıldı. Okuldan uzaklaşan ikili, sokak üzerinde bulunan bir inşaata girdi.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 1

İnşaatın çatısına çıkan T.Ş. burada, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.'ye saldırdı. 7S.D., vücuduna aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptığı müdahalede talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri de inceleme yaptı. S.D.'nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayın ardından eve giden ve durumu ailesine anlatan katil zanlısı T.Ş. polis ekiplerince gözaltına alındı.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 2

MAVİ BEBEK OYUNU GÖREVİ Mİ?

13 yaşındaki zanlının, 'Mavi Bebek' isimli bir bilgisayar oyununun görevi gereği arkadaşını öldürdüğü öne sürüldü. S.D., Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Anbar Mezarlığına defnedildi. Cenaze de çocuğun annesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 3

TUTUKLANDI

T.Ş. ve olay anında yanında bulunan Ş.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ş.K. serbest bırakılırken, T.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 4

MAVİ BEBEK OYUNU NE?

Birkaç yıl önce ortaya çıktığından itibaren dünya genelinde pek çok intihar vakasıyla ilişkilendirilen Mavi Balina oyunu, Türkiye’den de 142 gencin hayatını kaybetmesiyle anılıyordu.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 5

Çocuklar için tehlike içeren oyunlara bir yenisi daha eklendi. Blue Baby (Mavi Bebek) oyunu gündemde. Bir banyoda geçen oyun çocuklar korkulu anlar yaşatıp ölüme sürükleyebiliyor.
Mavi Bebek olarak da anılan Blue Baby isimli oyun dünyanın birçok yerinde çocukları etkisi altına aldı ve Türkiye'de de görülmeye başlandı.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 6

Oyunu anlayan bazı çocukların anlattıklarına göre oyun bir efsane üzerine kurulu. Efsaneye göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallayarak “baby blue, blue baby” diyorsunuz.

'Mavi Bebek' isimli bir oyun oynadığı öne sürülen 13 yaşındaki çocuk inşaatta arkadaşını öldürdü! - Resim : 7

Bunu 14-15 kez tekrar ettiğinizde elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz. Elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Eğer bebeği atıp kaçmazsanız annesi ‘bebeğimi bana ver’ diye sesleniyor.

Kaynak: İHA

Taciz ettiği iddia edildi, meydan dayağı yedi Savcının odasında fotoğraf çektiren avukata soruşturma Ankara'da eski eşi tarafından vurulan 25 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Ambulans ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda yaralı var