Kocaeli'de 137 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine yollandı: Sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısı 37.922'ye ulaştı

Kocaeli'de 137 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi. Bu olayla birlikte yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 37.922'ye ulaştı. Türkiye, düzensiz göçle mücadele kapsamında güvenlik önlemlerini artırdı ve yakalanan göçmenleri charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla ülkelerine geri gönderiyor. Afganistan'a bu yıl yapılan 25 charter seferi ve tarifeli uçuşlarla toplam 12.447 Afganistan vatandaşı geri gönderildi. Yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 40.741 oldu.

Kocaeli'de 137 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine yollandı: Sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısı 37.922'ye ulaştı

Düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır dışı operasyonları aralıksız devam ediyor. Son olarak, Kocaeli'de tespit edilen 137 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi. Bu olayla birlikte yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 37.922'ye ulaştı.

Türkiye, yasa dışı yollarla ülkeye girenleri yakalamak için sınırlarda güvenlik önlemlerini artırdı ve kolluk birimlerinin denetimleri büyük bir hızla devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışı ediliyor.

Etkili ve hızlı işleyen sınır dışı mekanizması sayesinde Türkiye, Avrupa ortalamasının üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştirmektedir.

TOPLAMDA 12 BİN 447 DÜZENSİZ GÖÇMEN GERİ GÖNDERİLDİ
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Kocaeli'den gerçekleştirilen 25'inci charter (özel uçak) seferiyle yılbaşından bu yana Afganistan'a 12 bin 447 kişi geri gönderildi. Bu seferlerin 4 bin142'si charter uçuşları, 8 bin 305'i ise tarifeli uçuşlarla gerçekleştirildi.

137 AFGANİSTAN UYRUKLU GÖNDERİLDİ
137 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında tutuldu ve daha sonra Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına getirildi. Kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasından geçirilen göçmenler, Afganistan Hava Yolları'na ait bir uçağa bindirilerek ülkelerine gönderildi.

SINIR DIŞI EDİLEN SAYISI 37 BİN 992
Yılbaşından itibaren tüm uyruklarla birlikte sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 37 bin 922'ye ulaşırken, yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 40.741 olarak kaydedildi. Bu da sınır dışı başarı oranının %93 olduğunu gösteriyor.

YAKLAŞIK 16 BİN KİŞİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altında bulunan 15 bin 996 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri devam ediyor. Ayrıca, terke davet kapsamında işlemleri devam eden 1.581 düzensiz göçmen bulunuyor. Bu durumda, toplamda 17 bin 577 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri sürmektedir.

GEÇTİĞİMİZ YIL İSE YAKLAŞIK 125 BİN KİŞİ GÖNDERİLDİ
Geçtiğimiz yıl ise 235'i Afganistan'a ve 2'si Pakistan'a olmak üzere 237 charter seferi gerçekleştirilmiş ve tarifeli uçuşlarla birlikte toplamda 124.441 düzensiz göçmen sınır dışı edilmişti.

Mıcırın altında kalarak can verdi Kadıköy'de polise yumruklu saldırı: 4 gözaltı Aç ayılar yayla evlerini talan etti Karısını 4 çocuğunun gözü önünde öldürdü!