Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden olan firmaya, 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezası

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yağmur suyu hattına atık sularını deşarj ederek Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden olan firmaya ceza yağdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre kirliliğine neden olan firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezası uyguladı.

Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden olan firmaya, 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Kiraz Deresi'nde yaşanan çevre kirliliğine neden olan firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezası uyguladı.

FİRMA METAL YİYECEK VE İÇEÇEK KUTUSU ÜRETİYOR
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yağmur suyu hattına atık suların deşarj edilmesi Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden oldu. Bölgeye sevk edilen denetim ekipleri, bölgede incelemelerde bulunarak kirliliğin, metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan firmadan kaynaklandığını belirledi. Analiz sonuçlarına göre firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezası uygulandı" ifadeleri kullanıldı.

FİRMA YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Analiz sonuçlarına göre firmaya adli para cezası uygulanmasının yanı sıra firma yöneticileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, "Ayrıca firma yetkilileri hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu" denildi. 

Kaynak: DHA

İclal için 'Uykusunda öldü' demişti Diyarbakır'da askeri araç devrildi İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye dev ceza 70 kaçak göçmen yakalandı