Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan'ın başörtüsüne çirkin saldırı!

Beşiktaş'ta bir manavda meyve fiyatlarıyla ilgili haber takibi yapan Kanal 7 TV muhabiri Meryem Nas Mercan, müşterilerle röportaj yapmak istedi. Bu sırada Aylin A. isimli bir müşteri Mercan'a "Başını aç kafan biraz hava alsın" diyerek tepki gösterdi. Meryem Nas Mercan, kadına bu davranışı sonrası tepki göstererek kameraya aldı. Ardından hakaret ettiği gerekçesiyle kadından şikayetçi oldu.

Kanal 7 Haber Muhabiri Meryem Nas​, çekim yaptığı sırada başörtüsüne laf eden kadınla tartıştı. Kadın hakkında suç duyurusunda bulunan Nas, polis merkezinde olayın güvenlik kamera kayıtlarını izlediğini ve görüntüleri paylaşacağını söyledi.

"KAFAN HAVA ALSIN"
Kanal 7 Haber Muhabiri Meryem Nas'a, haber yaptığı sırada bir kadın, "Başını aç kafan biraz hava alsın" diyerek hakaret etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Nas, kameramanın kendisini uyarması üzerine kadının yanına giderek tepki gösterdi.
Yaşananların ardından Meryem Nas, kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan'ın başörtüsüne çirkin saldırı! - Resim : 1

"BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI"
Nas, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Faşist, özgürlük düşmanı, başörtüsü düşmanı! Haber yaptığım sırada bana yaptığı bu hakaret tüm başörtülü kadınlara, kızlara yapılmış hakarettir. Suç duyurusunda bulundum, kadının kimliği tespit edildi, ifadesi alınacak. Kamera kayıtlarında her şey ortaya çıkacak!" ifadelerini kullandı.

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan'ın başörtüsüne çirkin saldırı! - Resim : 2

"ÇOK ZOR SABRETTİM"
Bir başka mesajında Nas, "Az önce polis merkezinde güvenlik kamerası kaydını izledim. Hakaretleri açık açık dinledim. Bir kere daha çok zor sabrettim. O sesleri ve kamera kaydını sizinle paylaşacağım. O zaman faşistliği daha net göreceksiniz. Savcılık konunun takipçisi. Hakaret cümlelerini saniye saniye sizinle paylaşacağım. Merak etmeyin! Davanın sonucunu da elbette yazacağım" dedi.

GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından Aylin A. röportaj yapmak isteyen muhabire hakaret iddiasıyla gözaltına alındı.

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan'ın başörtüsüne çirkin saldırı! - Resim : 3

Kaynak: AA