İzmir'de banka müdüründen nitelikli dolandırıcılık: Hatice Ö.'nün şok itirafları

İzmir’de yaşanan Seçil Erzan vakasında dolandırıcılıkla suçlanan banka müdürü Hatice Ö, müşterilerinin hesap cüzdanlarını sahte belgelerle doldurduğunu itiraf etti. Ailesinin borçlarını kapatmaya çalışırken suç batağına saplandığını söyledi. Hatice Ö, “Müşterilerimi, paralarının istedikleri yatırım araçlarında olduğuna inandırmak için gerçek dışı belgeler düzenledim" dedi.

İzmir'de banka müdüründen nitelikli dolandırıcılık: Hatice Ö.'nün şok itirafları
  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü nitelikli dolandırıcılık ve zimmet soruşturması kapsamında tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Hatice Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı.
  • Hatice Ö., müşterilerini inandırmak için boş hesap cüzdanlarını evindeki yazıcıda doldurarak işlem yapmış gibi gösterdiğini itiraf etti.

İzmir'de banka müdüründen nitelikli dolandırıcılık: Hatice Ö.'nün şok itirafları - Resim : 1

  • Yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğindeki tedavisinin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Hatice Ö., ifadesinde, müşterilerinin birikimlerini ve mevduatlarını daha sonra geri ödemek üzere kullandığını belirtti.
  • Ailesinin ticari başarısızlıklarının kurbanı olduğunu öne süren Hatice Ö., "Aile bireylerimin aldıkları borçları yine borçla kapatmaya çalıştım ama döviz ve altın olarak aldığım borçları kurdaki dalgalanmalardan dolayı kapatamadım." dedi.

“BOŞ HESAP CÜZDANLARINI EVİMDE DOLDURDUM”

  • Müşterilerini kandırmak için sahte belgeler düzenlediğini kabul eden Hatice Ö., "Müşterilerimi, paralarının istedikleri yatırım araçlarında olduğuna inandırmak için gerçek dışı belgeler düzenledim. Bankadaki boş hesap cüzdanlarını imha edilmiş gibi göstererek evimdeki yazıcıdan müşterilerimin hesap cüzdanlarını bastım. Hesap cüzdanlarındaki imzalar bana aittir." ifadelerini kullandı.

PARAYI OBEZİTE VE ESTETİK AMELİYATLARINA YATIRDI

  • İfadesinde obezite ve estetik ameliyatları olduğunu belirten Hatice Ö., "Bu süreçte obezite ve estetik ameliyatları oldum. Bunlar için çok para harcadım." dedi.
  • Ayrıca, soruşturma kapsamında tutuklanan Karşıyaka'daki döviz bürosu sahibi S.Ç'nin masum olduğunu savundu.

İzmir'de banka müdüründen nitelikli dolandırıcılık: Hatice Ö.'nün şok itirafları - Resim : 2

  • Hatice Ö., S.Ç.'nin sadece müşterilere daha düşük ücretlerden altın veya döviz sağladığını, diğer olaylardan haberi olmadığını belirtti.

“BATAKLIĞA SAPLANDIM”

  • Döviz ve altın kurundaki dalgalanmalar nedeniyle müşterilerinin paralarının eridiğini ifade eden Hatice Ö., "Ben bataklığa saplandım. Çıkmaya çalıştıkça daha da battım. Parasını çekmek isteyen müşterimin talebini başka bir müşterimden karşılamaya çalıştım. Şikayetçilerin de paraları böyle eridi gitti." dedi.

İzmir'de banka müdüründen nitelikli dolandırıcılık: Hatice Ö.'nün şok itirafları - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine Hatice Ö. ve döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve zimmet suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Hatice Ö.'nün, mağdurlardan topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı ve 10 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

Çeşme'deki yangından kaçamayan kadın son anlarını kayda aldı 20 TL'nin üzerinde aşk mesajı Marinada korkunç kaza! İzmir'de 2 kişiyi öldüren facia göz göre göre gelmiş!