İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlara ilişkin inşaat bekçisi hakkında verilen ceza belli oldu

İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunlarla ilgili inşaat bekçisi Melikşah E.'nin hakkında 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Bulundurma ruhsatı silahı taşıma' suçlarından toplamda 9 ay hapis cezası ile 300 TL adli para cezası verildi.

İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlara ilişkin inşaat bekçisi hakkında verilen ceza belli oldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı talepnamede İYİ Parti İstanbul İl Binası'nın kafeterya bölümünün ön camında 1 adet ve 4'üncü katında 1 adet olmak üzere 2 mermi deliğinin tespit edildiği belirtilmişti.

Olayla ilgili şüpheli Melikşah E.'nin atış yaptığı yer ile isabet alan binalar arasında fiziki olarak önünde bir engel bulunmadığının da belirtildiği talepnamede, şüphelinin terör ve örgütsel bağlantılara dair herhangi bir delil ve bulguya ulaşılamadığı belirtilmişti.

Melikşah E.'nin 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Bulundurma ruhsatı silahı taşıma' suçlarını işlediğine yer verildi. Şüphelinin de kabul etmesi üzerine dosya Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Bürosuna gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Melikşah E. için 'Ruhsatsız Silah Taşıma' suçundan 6 ay hapis cezası ve 300 TL adli para cezası talep edilirken, 'Geneş güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan da 3 ay hapis cezası istenirken bu cezaların da hükmün açıklanmasının geri bırakılması istendi.

Seri Muhakeme Usulü'ne göre denetleme görevi görmesi için dosya Bakırköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme gerekli inceleme ve denetlemeyi yaparak kararı onayladı.

Kaynak: DHA

Emekli imam ve eşinin katilleri bulundu! Saadet zinciri SAS Holding olayında yeni gelişme Bursa'da korkutan yangın! Emekli imam ve eşi öldürülmüş halde bulundu