İstanbullulara müjdeli haber: Dolmuşların taksiye dönüşme süreci başladı!

Geçen günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından trafiğe çözüm bulmak amacıyla minibüs ve dolmuşlardan dönüşen taksilerin prototipi tanıtılmıştı. Tanıtılan yeni taksilerde yolcu ve şoför için panik butonu bulunduğu aktarılmıştı. İBB tarafından bin 803 minibüs ve 322 adet dolmuşun taksiye dönüştürülmesi için başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı.

İstanbullulara müjdeli haber: Dolmuşların taksiye dönüşme süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından (UKOME) alınan kararla ihtiyaç fazlası bin 803 minibüs ve 322 adet dolmuşun taksiye dönüştürüleceği aktarıldı. Bu kapsamda aracını taksiye dönüştürmek isteyenlerin başvuruları İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Bakırköy ve Kartal'daki birimlerinden bugün alınmaya başlandı. Noter çekilişi yapılacak hatlardaki minibüsler için son başvuru tarihinin 17 Şubat 2023 olarak belirlenmesinin ardından tamamının dönüşüme alındığı (noter çekilişi yapılmasına gerek olmayan) hatlardaki minibüsler ile Taksi Dolmuşlar için son başvuru tarihi ise 1 Mart 2023 olacak.

İstanbullulara müjdeli haber: Dolmuşların taksiye dönüşme süreci başladı! - Resim : 1
8+1: AİLE TAKSİSİ
Başvuru yapmak için gelen İbrahim Çetin İstanbul'daki taksi ihtiyacına dikkat çekerek, "Bu dönüşüm gerçekten iyi oldu. Minibüsler açısından iyi oldu, çalışmayan hatlar vardı İstanbul'da. Dolmuşlar da aynı şekilde çalışmıyordu, zaten çalışan dönüşüme girmez. İstanbul'da taksi ihtiyacı vardı, her gün sıkıntıları görüyoruz, taksi bulunmuyor. Aile taksisi çıktı 8+1, gerçekten çok güzel bir şey, ailesi ile binebilecek insanlar. Güzel bir şey oldu. Başvuru için geldik, biz de başvuracağız. Yeşilköy - Taksim dolmuş hattımız vardı, komple kapandı. Geldik müracaat edeceğiz." dedi.

Bartın'daki faciada ses kayıtları çıktı Karısını böyle bastı! Öyle soru sorulur mu! Yol verme kavgası