İstanbul merkezli 6 ilde çocuk istismarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı

Çocuk istismarı ve ihmali Türkiye’de ve dünyada önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmakta! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından çocuk istismarına yönelik olayda İstanbul merkezli 6 ilde 21 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 6 ilde çocuk istismarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul merkezli 6 ilde, çocuğun cinsel istismarı içerikli müstehcen paylaşım yaptıkları belirlenen 21 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "çocukların kullanıldığı müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma" suçundan yürütülen dosya kapsamında, daha önce aynı suçtan hakkında işlem yapılan H.Ç.'den ele geçirilen bilgisayar için yapılan inceleme tamamlandı. Tamamlanan inceleme sonucunda mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulaması 'Skype' üzerinden 29 Ocak 2017 ile 18 Ocak 2019 arasında 22 farklı profil hesabının, çocukların cinsel istismarı içerikli müstehcen paylaşım yaptığı tespit edildi.

İstanbul merkezli 6 ilde çocuk istismarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı - Resim : 1SKYPE ÜZERİNDEN CİNSEL İSTİSMAR
Bu profillerden 2 tanesinin katılımcı olarak bulunduğu grup üzerinden çocukların cinsel istismarı içerikli müstehcen paylaşımda bulunduğu belirlendi ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve ilgili kurum kuruluşlardan yapılan bilgi talepleri akabinde 21 şüpheli ve 1 IP kullanıcısı tespit edildi.

İstanbul merkezli 6 ilde çocuk istismarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı - Resim : 2Savcılığın talimatı üzerine Ankara'da ikamet ettiği belirlenen ve IP kullanıcısı olduğu bilinen 1 şüphelinin ikametinde arama yapıldı.İstanbul merkezli 6 ilde çocuk istismarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı - Resim : 3Soruşturma kapsamında İstanbul'da 5, İzmir'de 5, Ankara'da 5, Samsun'da 4, Diyarbakır'da 1 ve Şanlıurfa'da 1 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan 21 şüpheli emniyete götürüldü.

Kaynak: AA

Önce çarptı sonra ezmeye çalıştı Fatih'te akılalmaz olay! Lüks otomobil küle döndü Antalya'da başı ve kolları olmayan ceset bulundu Banka müdüründen milyonluk vurgun! Bakın hangi yöntemi kullanmış