Türkiye'yi sarsan çocuk yaşta evlilik olayında kardeşler olayı yalanladı

İsmailağa Cemaati'nin önemli isimlerinden ve Hiranur Vakfı Başkanı olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiği iddiası Türkiye'de infial yarattı. Gümüşel'in diğer çocukları ise yayınladıkları videoyla olayı yalanladı.

H.K.G.nin nin ağabeyi Muhammed Sıddık ile kızkardeşleri Fatma Betül (21) ve Ayşe Hümeyra (19), bir video yayınlayarak anne ve babalarını savundu, ortada altı yaşında evlilik olmadığını iddia etti.

* Muhammed Sıddık Gümüşel: “Altı yaşında bir kız nasıl evlendirilebilir ki? 4 kardeş de hafızız. Hafızlığa geçerken bana akülü arabalar alındı. Kardeşimin de ‘Ben gelinlik giyeceğim’ diye bastıra bastıra üzerinde durduğuna şahidim. O gelinliği Ümraniye’de diktirdik. Annemin tanıdık bir fotoğrafçı arkadaşı vardı. Gelinlikli fotoğrafı da biz çektirdik. Annem bu haberden sonra ağzına bir lokma ekmek koymadı. Bir anneyi bu hale getirmek hangi vicdana sığar? “

* Fatma Betül Gümüşel: “Eğer öyle bir şey olsaydı, bize de aynısı olurdu. 21 yaşındayım, evlenmedim. Böyle bir baskı da görmedim anne-babamdan. Öğrendiğimde şok oldum. Sadece ablam değil, ben de kardeşim de çok ısrar ettik gelinlik giymek için. Çünkü bizim yaşımızdaki kızların hepsi bayramda ya da bir tören olduğunda gelinlik giyerlerdi. Hepsi gelin mi oldu? Ablamla çok yakındım. İkinci çocuğu doğmadan önce çok mutluydu. Cinsiyetini öğrenmeye gittiğinde bebeğini kaybettiğini öğrendi. Ondan sonra çok değişti sanki başka biri geldi. Ablamın iddialarını duyunca şok oldum.”

HAFIZLIĞA BAŞLARKEN GİYDİK
* Ayşe Hümeyra Gümüşel: “Ben de 19 yaşındayım, bekarım. Kimse de baskı yapmadı. Hafızlığa başlarken heyecan olsun diye giydiriyorlardı gelinliği annemiz.”