Gaziantep'te Türk vatandaşlığı alan 53 yaşındaki Suriyeli askere gönderildi

Suriye'den Türkiye’ye gelen 53 yaşındaki Ahmet Hamo adlı şahıs, Türk vatandaşlığına hak kazanmasının peşinden askerlik görevine uğurlandı.

Suriye'de 2011'de çıkan iç savaş ardından binlerce vatandaş yaşamını yitirirken milyonlarca kişi mülteci oldu.

6 ÇOCUK SAHİBİ
Savaş sebebiyle evi yıkılan vatandaşlardan 6 çocuk babası 53 yaşındaki Ahmet Hamo, Türkiye'ye gelerek Gaziantep’in Nizip ilçesine yerleşti.

Hamo, bir süre önce Türk vatandaşı olmaya hak kazandı.

Gaziantep'te Türk vatandaşlığı alan 53 yaşındaki Suriyeli askere gönderildi - Resim : 1

E-DEVLET'TE ASKERLİK ŞARTINI GÖRDÜ
Suriyeli Ahmet Hamo, kimliğini almasının ardından e-Devlet'te askerlik şubesine gitmesi gerektiği yazısını gördü.

ASKERE UĞURLANDI
Büyük sevinçle şubeye giderek işlemlerini yaptıran Hamo, Amasya görev birliğine dualar ve halaylarla uğurlandı. Askere gitmenin mutluluğunu yaşayan Hamo, "Ben 53 yaşında 6 çocuk babasıyım. Eskiden Suriye’de iş adamıydım. Beyaz eşya işiyle uğraşıyordum. Türkiye ile ithalat-ihracat yapıyordum. Ancak savaş nedeniyle evimiz iş yerimiz bombalandı. Ben de 2011 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesine geldim.

Gaziantep'te Türk vatandaşlığı alan 53 yaşındaki Suriyeli askere gönderildi - Resim : 2

"VATANIMA HİZMET EDECEĞİM"
Annem Türk kökenli bir süre önce vatandaş oldum. Kimliğimi aldıktan sonra e-Devlet şifresiyle sistemime girdim. Vatani görev için e-Devlet'te askerlik şubesine gitmem gerektiği yazısını gördüm.

Büyük sevinçle şubeye giderek işlemlerimi yaptırdım. Görev yerim Amasya çıktı. Zaten vatanım olarak gördüğüm Türkiye'ye hizmet edeceğim için çok gururluyum." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Cemevi saldırganı hakkında yeni gelişme: 'Akli dengesi yerinde değil' Sevgililik ve nişanlılık dönemi maliyetleri arttı Van kara teslim oldu: Kar kalınlığı 45 santimetreyi geçti 3 yıl süren sessizliğin ardından işitme engellilere ses oldu