Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı

Esenyurt'ta meydana gelen olayda büyük bir vahşet yaşandı. Saniye saniye kameralara yansıyan görüntülerde tekel bayisine baskın yapa 4 kişi içeride bulunan 3 kişiye saldırdı. Saldırı anında ateş eden saldırgan 2 kişinin ölümüne 1 kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Dehşet olayda saldırganlar yakalandı. 2 kişiyi öldüren Tarık Özerbay'ın ifadesi ortaya çıktı.

Son Dakika: Akılalmaz olay, önceki gün saat 00.15 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan tekel bayiinde meydana geldi. Tekele gelen 4 kişi içeride bulunan 3 kişiye adeta kurşun yağdırdı.

Vahşi saldırıda 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf E. ise yaralandı. Saldırı anları ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 1

BİR ANDA İÇERİ DALDILAR

İş yeri kamerasına yansıyan görüntülerde, 3 kişi iş yerinde muhabbet ederken, 4 kişi daha içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin 'Babanı çağır konuşalım' dediği duyulurken, iş yeri çalışanının, "Şimdi böyle niye geldiniz bana bi söyleyin" diye yanıt veriyor. Beyaz gömlekli saldırgan ise, "Baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım" diyor. Kasada duran çalışan, "Babam ne paylaşmış söyleyin" diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin "Sen bilmiyor musun?" dediği duyuluyor.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 2

Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 3

O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da işyerinde bulunan iki kişiye daha ateş ediyor.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 4

ESENYURT'TA YAKALANDI

Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü tekel bayisindeki silahlı saldırının şüphelilerinden Murat Özer Esenyurt'ta yakalandı.

Polisin, şüphelilerden Murat Özer'i gözaltına almasının ardından Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli, daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Zırhlı araç eşliğinde sağlık kontrolüne ve ardından adliyeye götürülen şüphelinin olay sırasında ayağından yaralandığı, koltuk değneğiyle yürüdüğü görüldü.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 5

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: İKİNCİ SALDIRGAN DA YAKALANDI

Olayla ilgili yaşanan yeni gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö’den sonra S.Ö.’de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor."

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 6

ZİYARET İÇİN GİTMİŞTİ

Saldırıda hayatını kaybeden Batuhan Bayındır’ın Yusuf Erzen’in arkadaşı olduğu, aynı mahallede yaşadıkları ve arkadaşını ziyaret için tekel bayiine geldiği öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, tekel bayisindeki silahlı saldırı olayını gerçekleştiren iki şüpheli için arama çalışmaları sürerken bir gelişme daha yaşandı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bir şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 3’e çıktı. Firarda olan bir kişinin yakalanması çalışmalarına devam ediliyor.

KATİL DE YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayın şüphelilerin tamamının yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden (T.Ö.) ve (A.Ö.) de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden Murat Özer ve Servet Özer'den sonra Tarık Özerbay ve Azad Özerbay da yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında. Bu konu ile ilgili sosyal medya paylaşımda bulunan 35.368 hesap arasından 9.220 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5136 hesabın FETÖ bağlantılı hesap ve 2898’nin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik. OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMAK İÇİN BOŞUNA ÇABALAMAYIN. GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TOPLUM DÜZENİNİ BOZANLARI, SUÇ İŞLEYENLERİ HUKUK ÖNÜNE ÇIKARTMAYA KARARLIDIR SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR" ifadelerini kullandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Cinayeti işleyen Tarık Özerbay'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. A Haber'in haberine göre katil "İki aile arasında demir ticareti vardı. 625 bin TL ödendi ancak geri kalan 625 bin TL'nin ödenmesi sırasında sorunlar çıktı. Ben de avukatımla icraya verdim. Babası bu olay sonrası WhatsApp'ta bize yönelik hakaret içeren bir paylaşım yaptı. Bu durum aile tarafından da görüldü. Bizi küçük düşürdü. Niyetim konuşmaktı, amacım cinayet işlemek değildi. Darp ettiğim kişi silah çekince silahla karşılık verdim" ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ: 86 KİŞİ YAKALANDI

Esenyurt’ta tekel bayisinde işlenen cinayet ve artan asayiş olayları nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan asayiş ve huzur denetimi sırasında 16 silah ele geçirilirken, aranması olan 86 kişi ise yakalandı.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 7

2 BİN 112 POLİS KATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt'ta dün gece saatlerinde 2 bin 112 polisin katıldığı asayiş ve huzur denetimi yaptı. Denetimlere 6 dron ve polis helikopteri de havadan destek verdi. Durdurulan araçlar ve yayalar tek tek aranırken, vatandaşlara yönelik Genel Bilgi Taraması yapıldı. 

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 8

30 BİNE YAKIN KİŞİ SORGULANDI

Denetim kapsamında, 28 bin 890 şüpheli sorgulanırken, kesinleşmiş hapis cezası olan 10 kişi olmak üzere toplam 86 aranan şüpheli ile 54 yoklama kaçağı yakalandı.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 9

Öte yandan 4 bin 035 araç sorgulanırken, 354 araca trafik yönünden 472 bin 835 lira cezai işlem uygulanarak 10 araç trafikten men edildi.

Esenyurt'ta tekele silahla saldırıda ayrıntılar ortaya çıktı! Yakalanan katilin ifadesi ortaya çıktı - Resim : 10

16 SİLAH VE FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Kurallara uymayan 18 işletmeye ise idari işlem yapıldı. Ayrıca yapılan aramalarda, 16 silah ile bir miktar fişek, 213,47 gram uyuşturucu madde ile bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kaynak: Ajanslar

Esenyurt
Zeytin tankında çıplak yüzmüştü: Tutuklandı Emeğinin karşılığını alamayan boyacı protesto etti Fırındaki sadaka kutusu hırsızlığı kamerada Cam temizlerken aşağı düşüp öldü