Erzincan'da FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik davada 13 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, kentte askeri komuta kademesinde yer aldıkları iddiası ile yerel mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verilen 13 sanık hakkında Yargıtayın kararı bozması üzerine sanıkların yeniden yargılanmasına başlandı. Savunmalarını yapmaları için söz hakkı verilen sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek tahliye ve beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Erzincan'da FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik davada 13 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, kentte askeri komuta kademesinde yer aldıkları iddiası ile yerel mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verilen 13 sanık hakkında Yargıtay'ın kararı bozması üzerine sanıkların yeniden yargılanmasına başlandı.

Erzican 2'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklar sanıklar Adem Tosun, Ersoy Aktaş, Gökhan Salbaş, Hamit Öz, Hasan Yıldırım, Muharrem Cansın, Murat Akçay, Şakir Akbulut, Veli Karagöz ve Yusuf Er, yakınları ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar eski İl Jandarma Komutanı Murat Orhan Tonğ, Mesut Orhan Tonğ, Mesut Gülmez ve Cihan Bayır ise bağlı bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

TAHLİYE İSTEDİLER
Yargıtay'ın bozma kararı üzerine savunmalarını yapmaları için söz hakkı verilen sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek tahliye ve beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma esnasında polis ekipleri, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

DAVA GEÇMİŞİ
Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince 29 Aralık 2017'de karara bağlanan dava kapsamında, "Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan sanıklardan Ekrem Çağlar, Veli Karagöz, Talat Öğütçü'ye ağırlaştırılmış müebbet, Tonğ'un da aralarında yer aldığı 12 tutuklu sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verilmişti.

Mahkeme heyeti, ayrıca tutuksuz 7 sanığın delil yetersizliğinden beraatına hükmetmişti.

Yargıtay, sanıkların ayrıca "yardım" suçundan ceza verilmesi gerekçesiyle davayı bozmuştu.

Kaynak: AA

Müteahhitin yakalanmasıyla serbest bırakılması bir oldu! Barışmak istemeyen eski sevgilisinin üzerine kezzap attı Bugün de durmadılar! Saygı denilen bir şey kalmamış!