Edirne'de YKS'ye telefonla konuşarak girmek istedi

Edirne'de ÖSYM tarafından yapılan YKS'ye girmek için sabahın erken saatlerinde okullara gelen öğrencilerden biri, sınava 1 dakika kalmasına rağmen rahat tavırlarıyla birlikte cep telefonuyla girmeye çalıştı. Daha sonra aynı kişinin sınav giriş kağıdını da yanına almayı unuttuğu öğrenildi. Belge, bir tanıdığı tarafından yetkililere verildi.

Edirne'de bir öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmek için sabahın erken saatlerinde okula gitti fakat rahat tavırları dikkat çekti. Giriş saatine 1 dakika kala cep telefonuyla Trakya Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi sınav salonuna girmeye çalışan öğrenci, görevliler tarafından uyarı aldı. Ardından sınava giriş kağıdını da unutan aday, bu kadar da olmaz dedirtti. Bir tanıdığının belgeyi getirmesiyle içeri girdi.

Edirne'de YKS'ye telefonla konuşarak girmek istedi - Resim : 1

"İNŞALLAH GELECEKLERİNİ KURTARACAKLAR"

Sınava giren öğrenci velisi Gültekin Özcan, kızının bir yıl boyunca büyük stres yaşadığını belirterek, “Bizim için çok büyük bir stres oldu şimdi ikinci oturum sınavı için kızım içeri girdi. Biz de biraz da olsa rahatladık. Artık gerisi onlara kalmış. Allah herkesin evladına en iyi sonucu alabileceği başarılar nasip eylesin. Geleceğini kurtarıp iyi bir iş sahibi olsunlar inşallah” dedi.

Edirne'de YKS'ye telefonla konuşarak girmek istedi - Resim : 2

"SINAV HALİNDE STRES YAPIYOR"

Geçtiğimiz yıl girdiği sınavda kızının stres yaptığı için istediği bölümü kazanamadığını ifade eden Mevlüt Çaylar, “Geçen yıl kızım sınava girmişti ve stres yaşamıştı. Dün de yapılan 1. oturumdaki sınavda yine stres yaptı. Sınav halinde stres yapıyor. Biz onların velileri olarak daha çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Edirne'de YKS'ye telefonla konuşarak girmek istedi - Resim : 3

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) bu yıl açıklanan verilere göre, AYT'ye 2 milyon 573 bin 156 aday katılacak. Sınav, 8 bin 789 binada, 150 bin 140 salonda uygulanıyor. AYT'de 345 bin 898 kişi görev alıyor.

Edirne ÖSYM
İstanbul Bağcılar'da kapısı açık olan minibüsten yere düştüler Adana'da hurda altıncılara operasyon: Tam 4 milyon... İzmir'de cezaevine uyuşturucu sokarken yakalandı İstanbul'da eğlence mekanının güvenliğini bıçakladı