Depremzedeleri yardım vaadiyle dolandıran sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası

6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremi fırsat bilip, afetzedeler için sosyal medyadan acil para yardımı isteyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahsın davasında karar çıktı. Hakim karşısına çıkan sanık, ilk duruşmada 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından söylenene göre 13 Şubat tarihinde 37 yaşındaki Erhan B., sosyal medyadan deprem bölgesinde olmadığı halde orada bulunduğunu söyledi, ve acil para yardımı için IBAN paylaşımı yapmıştı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlanmış ve sanığın hesabına bugüne kadar olayla ilgili bir ödeme yapılmadığı belirtilirken, Erhan B.'nin zincirleme şekilde "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti.

İlk duruşmada karar açıklandı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Erhan B. ile avukatı hazır bulundu.

"ÇOK PİŞMANIM"

Kendisini aklamak için maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Erhan B., "Benim engelli annem bulunmaktadır, annemin bakımını ve geçimini sağlıyordum. Ayrıca benim evim daha önce yıkılmıştı. Bu nedenle çok sıkıntılar yaşıyordum. Bu nedenlerle internete ilan vermek zorunda kaldım ancak bu ilandan dolayı çok pişmanım, bir daha böyle bir olay yapmayacağım" dedi.

1 YIL 8 AY HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erhan B.’yi ‘nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs' suçundan neticeten 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız geçmişini de dikkate alan heyet, şahıs hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, ayrıca tahliyesine karar verdi.

Kaynak: İHA

deprem İstanbul
Çöp konteynerinde bulunan ölü bebeğin annesi yakalandı Anne ile oğul evde ölü bulundu Belediye ekiplerine ve polise saldırı: 3 yaralı Trafik magandalarının kavgası kameraya yansıdı