Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde bir patlama meydana gelmiş ve acı haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurmuştu. Yürekleri yakan olaya ilişkin soruşturma sürerken, patlamada şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, hayatını kaybeden 5 işçinin kimliği tespit edildi.

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 1

Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 2

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

Milli Savunma Bakanlığı'nda gelen son dakika bilgisine göre şu ifadeler aktarıldı:

"Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur."

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlama şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu. Patlamada; işçilerden Mehmet Kutlu, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem, Ahmet Ünal ve Fırat Elverir, şehit oldu.

Patlamada şehit olanların aileleri, yaşamını yitirenlerin vücut bütünlüğünün bozulması nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi'ne giderek DNA örneği verdi.

Şehit işçilerin evlerinin önlerine ise taziye çadırları kuruldu ve evlerin bulunduğu sokaklara Türk bayrakları asıldı.

MKE fabrikasında şehit olan 5 işçinin kimlikleri belli oldu
MKE fabrikasında şehit olan 5 işçinin kimlikleri belli oldu

PATLAMA NEDEN OLDU?

A Haber canlı yayınına bağlanan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, fabrikadaki güvenlik önlemlerinin çok sıkı olduğuna dikkat çekerek patlamanın yangından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. 

FABRİKA ÖNÜNDE KALABALIK OLUŞTU

Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı. Patlamanın nedeniyle ilgili ise inceleme başlatıldı. 

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 4

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Daha geniş ve detaylı açıklamayı bilgiler geldikçe ulaştıracağız. Çalışanların tamamına ulaşıldı." dedi

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada açıklamalarda bulundu.

Şahin, "Saat 8.45 sıralarında MKE'ye bağlı fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde, kimyasal tepkimeden kaynaklanan bir patlama meydana gelmiş ve 5 işçimiz vefat etmiştir. Yaralı yok." dedi. 

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 5

"SABOTAJ OLMA İHTİMALİ VAR MI?" SORUSUNA YANIT

‘Sabotaj olma ihtimali var mı?’ sorusuna da yanıt veren Vasip Şahin “Şu anda ilk değerlendirmelerde kimyasal tepki neticesinde olduğuna dair arkadaşlarımızın değerlendirmesi var ama tabi cumhuriyet savcıları inceleme yapıyor” ifadelerini kullandı.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan bir başka yetkili ise "Burası patlayıcı üreten bir fabrikamız. Patlama meydana gelen yer çok küçük bir bina. Patlama aniden oluştu. Savcılarımız görevde, Savunma Bakanımız Hatay'daydı, geri dönüyor. Tecrübesiz çalışan iddiası asılsız. Çok birbirinden dağınık bir yerleşke burası. Patlama olan yer uzak bir noktada ve tek bir noktayı etkiledi." şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Ankara Elmadağ'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun.

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 6

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler'i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir. Meydana gelen olaya ilişkin ilgili kurumlarımızca tahkikat başlatılması talimatını da veren Cumhurbaşkanımız, ordumuza ve milletimize taziye dileklerini iletmiştir." denildi.

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 7

ACILI AİLELER FERYAT ETTİ

Saatler ilerledikçe yakınlarından haber alamayan ve umutları kesilen aileler gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Fabrika önünde bir baba, "Ahmet oğlum ben ölseydim de sen ölmeseydin" diyerek gözyaşı döktü. Acılı babayı diğer yakınları teskin etmeye çalıştı.

Ankara'da korku dolu anlar! Roket ve patlayıcı madde fabrikasında yangın meydana geldi: Hayatını kaybedenlerin kimliği tespit edildi - Resim : 8

Kaynak: İHA

Ankara
Kayserililer dikkat: Sağanak yağış kenti olumsuz etkiliyor Kamyon damperini açık unutmanın bedelini ağır ödedi Bayrampaşa'da 14 yaşındaki çocuk yanlışlıkla arkadaşını vurdu Şehit polisi, meslektaşı vurdu!