12 bitki türünü Amasya'dan Avrupa'ya kaçırmak isteyen 2 Slovakyalı yakalandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi yetkilileri, yanlarına gelen iki Avrupalıdan şüphelenince durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, yola durdurdukları yabancı plakalı araçta yaptıkları arama sonucunda kutuların içerisinde folya ile sarılmış ince kardelen, çuha çiçeği, yer somunu, top müşkürüm ve çiğdemin de aralarında olduğu 12 bitkiye ait kökler ile tohumlar ele geçirdi. Bitki türlerini Avrupa'ya kaçırmak isteyen Slovakyalı Igor M. ve Marian S'ye 488 bin 630 TL ceza kesildi.

12 bitki türünü Amasya'dan Avrupa'ya kaçırmak isteyen 2 Slovakyalı yakalandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi yetkilileri, yanlarına gelen iki kişiden şüphelenince durumu jandarmaya bildirdi.

Vakit kaybetmeden harekete geçen jandarma ekipleri, yabancı plakalı aracı durdurdu. Araçtakilere, yanlarındaki kutularda ne olduğunu soran ekipler, bu kişilerin şüpheli tavırları üzerine araçta arama yaptı.

12 bitki türünü Amasya'dan Avrupa'ya kaçırmak isteyen 2 Slovakyalı yakalandı - Resim : 1

12 BİTKİ TÜRÜ BULUNDU
Yapılan aramada, kutuların içerisinde folya ile sarılmış ince kardelen, çuha çiçeği, yer somunu, top müşkürüm ve çiğdemin de aralarında olduğu 12 bitkiye ait kökler ile tohumlar ele geçirildi.

Ekipler, 12 farklı bitki türü ile söküm esnasında kullanılan kürek ve kazıcı aletlere el koydu.

12 bitki türünü Amasya'dan Avrupa'ya kaçırmak isteyen 2 Slovakyalı yakalandı - Resim : 2

488 BİN 630 TÜRK LİRASI CEZA VERİLDİ
Bitki türlerini Avrupa'ya götürecekleri öğrenilen Slovakyalı Igor M. ve Marian S'ye 2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre 'biyoçeşitliliğe zarar vermekten' dolayı, her birine 244 bin 315 lira olmak üzere toplam 488 bin 630 Türk lirası idari para cezası uygulandı.

12 bitki türünü Amasya'dan Avrupa'ya kaçırmak isteyen 2 Slovakyalı yakalandı - Resim : 3

Kaynak: AA

Erkek çocuğuna gelinlik giydirip zorla videosunu çeken şahıslarla ilgili yasal işlem başlatıldı 'Erdoğan sayesinde' etiketleriyle viral olan tasarımcı gözaltına alındı Sevgilisiyle kavga etti kendini kayalıklardan attı! "Seni hiç aldatmadım" İzmir'de kan donduran taciz! Babası ıslanmasın diye taksiye bindirdi! Kız çocuğuna tecavüz